Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 01 березня 2024, питання №103026

Переоформлення авто на громадянина Молдови

Доброго дня! Допоможіть, будь-ласка, розібратися в питанні. Я наразі тимчасово проживаю у Німеччині. Моя машина вже давно знаходиться у знайомих в гаражі у Молдові, оскільки вони зламалася та не на ходу.
Я хочу віддати це авто знайомим. Чи маю я право оформити довіреність (чи щось інше?) на повне розпорядження цим майном на громадянина Молдови? Щоби він міг виконувати будь-які дії з нею на території Молдови... Скоріш за все планується розібрати її та ліквідувати. Або відремонтувати та розмитнити на для себе.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Можете оформити довіренність на авто в українському консульстві. З таким же успіхом, якщо авто йде на розборку, можете просто про нього забути.

    Все інше буде складніше. Загалом в Україні процедура утилізації старого автомобіля відбувається в певному порядку. Власник з паспортом повинен:

    1. З’явитися в МВС за місцем обліку утилізованого автомобіля
    2. Написати заяву за встановленою формою про зняття з обліку автомобіля у зв’язку з утилізацією
    3. Звернутися в компанію, що спеціалізується на утилізації старих авто
    4. Отримати документальне підтвердження про проведення утилізації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Анна Клієнт 2 місяці тому

      дякую за відповідь!

      Тобто в мене згодом можуть бути проблеми зі зняттям її в Україні з обліку? Ми розмірковуємо над тим, щоб компанія, яка буде в Молдові утилізувати - надала після цього довідку про цю дію. Цю довідку я можу предʼявити сервісному центру, коли буду в Україні..

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Проблем не буде. Просто авто йдалі буде рахуватись за Вами, але якихось негативних наслідків це не матиме.

        • Анна Клієнт 2 місяці тому

          дякую за допомогу

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Був радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України