Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 10 березня 2024, питання №103398

Аліменти зі строковика ЗСУ

Доброго дня. Скажіть будь-ласка, скільки коштують ваші услуги, якщо, наприклад, я хочу дізнатися чи має право моя дитина на збільшення аліментів, якщо колишній чоловік проходить службу в ЗСУ контрактником вже більше року , а сума аліментів залишилася така, як і була до служби і приходить з останньго його місця роботи? З його слів, зарплатня в нього там невелика. Я знаю, з його слів дітям, що службу він проходить не на передовій, а водієм чи артилеристом ( 4 дня на службі і 2 дні вихідні). Я знаходжусь за кордоном і чи є сенс подавати на збільшення, зараз я отримую 3400 грн. (приблизно) на двох - донька 12 р. і син 18р.(він не зменшив ту сумму після виповнення сину 18 р.) Дякую

Відповіді юристів (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Це питання обговорюється безпосередньо з юристом якого Ви виберете за допомогою сервісу цього сайту.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тамара!

    Важко відповісти, оскільки потрібно розуміти, яка зарплатня у чоловіка станом на зараз, чи є якісь поважні причини, які суд може врахувати аби не збільшувати аліменти (нова см'я, діти, батьки тощо). Також потрібно врахувати й те, що однієй дитині вже виповнилось 18 років.

    Також зверніть увагу на те, що справа може значно затягнутись по часу у зв'язку з тим, що Ваш колишній чоловік військовослужбовець.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 місяці тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    А боржник взагалі не керує цим процесом. Він не може зменшувати чи збільшувати чи залишати на рівні показники сплати аліментів. Державний виконавець керує процесом виконання, він все знає і все може. До 18 років розмір аліментів вираховується або по фактичній зарплаті (винагороди), відомості про які обновлюються кожні 3 місяці, а у випадку відсутності доходів - по середньому заробітку по регіону. За вашим письмовим запитом, виконавець зобовязанрй надати Вам розрахунок заборгованості, де буде вказано дохід, який виконавець визначив на підставі наведеного вище, розмір сплачених аліментів і суму заборгованості. При цьому. може існувати зразу дві заборгованості - поточна і та, що склалася на початок виплати аліментів (зазвичай висить довго і не погашається, бо із зарплати можливо утримати тільки 20 % на одну дитину).

    Послуги юриста коштують стільки, скільки вони коштують у кожного конкретного юриста.

    З приводу збільшення аліментів необхідно читати рішення суду про стягнення аліментів, а ще краще ознайомитися з матеріалами відповідної цивільної справи і сучасним станом речей.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Послуги на юридичні послуги у кожного юриста є різними, а тому раджу Вам звертатися до окремих юристів.

    З повагою!

    Гретченко Павло  Євгенович
    Гретченко Павло Євгенович 2 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    це складно сказати треба дивитися первинні документи рішення судів заборгованості скільки зоробляє відповідач, підстави для збільшення то що. Для початку треба розмовляти тількі після розмови можна сказати скільки будуть коштувати послуги адвоката.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України