Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 березня 2024, питання №103411

Когда нужно ходить в военкомат

Добрый день. Работаю официально на предприятии.54 года.В апреле 2023 года прошёл ВЛК ,ограниченно пригодный.В ноябре вдруг про меня вспомнили,и отправили на областную ВЛК в Одессу на прдтвержлении ограниченно пригодности.На областной ВЛК ничего не решили и отправили на дообследование в местный стационар и сказали ждать направления с местного ТЦК на дообследование.Я его так и не дождался. .Сам лёг в феврале 2024 г в стационар.Начали делать бронь на нашем предприятии и отправили меня в ТЦК поменять ВОС.Когда я пришёл в ТЦК мне поменяли ВОС и вклеили штрих код в военный билет.Обьявили,что потеряли мою ВЛК и когда сможете,зайдите,мы вам выпешем бланк на новую ВЛК.Вопрос,если есть штрихкод в военномчто он означает?И нужно ли мне без всяких повестки бегать в ТЦК или лучше подождать бронь?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це код, по якому Ви будете "обліковуватися" в системі Оберіг. В принципі зараз стандартна річ. На Вашому місці я б почекав бронювання, а потім би проходив ВЛК. Це буде розумно у цій ситуації.

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго вечора.

    РЕКОМЕНДУЮ ДОЧЕКАТИСЯ БРОНЮВАННЯ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Вам краще дочекатись броні, а вже потім йти на проходження ВЛК, маючи при тому підстваву для відстрочки. Щодо штрих-коду у ВОД, то це номер запису в єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України