Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 березня 2024, питання №103439

Розшук ТЦК чи поліцейська Армор і ДІЯ.

Вітаю, панове! Таке питання. Зважаючи на реалії нинішнього часу кожен військовозобов'язаний теоретично може бути в розшуку ТЦК чи поліцейській "АРМОР". Припустимо на блок-пості чи на вулиці ТЦК чи поліція каже що людина в розшуку ТЦK. Чи може витяг з ДІЇ про відсутність судимості, в якому вказано що людина "станом на __.____ до кримінальної відповідальності не притягується, незнятої чи непогашеної судимості не має та в
розшуку не перебуває." слугувати для відмови подальшого спілкування з тими чи іншими особами чи для якихось інших дій. Дякую.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    База Армор - це поліцейський електронний ресурс оперативної інформаці, і внесення військовозобов'язаного до такої бази з точки зору кримінального процесуального права є ніцим, тобто не єпідставою для вжиття до військовозобов'язаного якихось процесуальних заходів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Витяг тут особливо нічим слугувати не буде, а от законна процедура затримання особи та складення адмінпротоколу - так. Загалом варто знати свої права. ТЦК затримувати не має права, Нацполіція - лише з підстав, передбачених чинним законодавством.

    З повагою!

    Гретченко Павло  Євгенович
    Гретченко Павло Євгенович місяць тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    ТЦК не має права затримувати лише видати повістку. Поліція може затримувати з підстав закону України "Про поліцію" це підозра в злочені, розшук, привід, адмінастративне затримання, схожі на злочинця, маєте на одязі сліди крові то що.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович місяць тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора.

    РОЗШУК В "АРМОР" - ЦЕ АДМІНІСТРАТИВНИЙ РОЗШУК.А ЗА ВИТЯГОМ ЩОДО ПРИТЯГНЕННЯ ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, СУДИМОСТІ/НЕСУДИМОСТІ - ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПЕРЕСЛІДУВАННЯ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України