Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 22 березня 2024, питання №104163

Як отримати статус УБД

Син демобілізований, зараз стало питання оформлення УБД. Хочу я, як мама , зайнятися цим питанням. Яка потрібна від нього довіреність, які потрібно документи від нього на оформлення та куди саме звертатися?
Завчасно дякую за відповідь.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Рекомендую звертатися до ТЦК та СП за місцем реєстрації (перебування на військовому обліку).

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    Отримання УБД пов'язано з наданням до комісії певних довідок. Ці довідки ви можете отримати лише з військової частини, де служив син. Я б рекомендувала звернутися до ТЦК та СП за місцем реєстрації для надання допомоги у зверненні до відповідної комісії.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    Звільнена з військової служби особа повинна звернутися до ТЦК та СП за місцем перебування на обліку з такими документами:

    • заява щодо розгляду питання отримання УБД;
    • згода на збір та обробку персональних даних;
    • засвідчені копії сторінок паспорта громадянина України;
    • документ про присвоєння ідентифікаційного номера;
    • два кольорових матових фото 3х4.

    Після цього ТЦК звертається з запитом до військової частини для скерування до військкомату документів, серед яких: довідка про безпосередню участь у заходах із забезпечення оборони, не менш як один з таких документів: витяг (копія) бойових донесень, витяг (копія) журналів бойових дій (оперативних завдань, ведення оперативної обстановки), витяг (копія) вахтових журналів, польотних листів, витяг (копія) матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, контузій, каліцтв, полону.

    Після оформлення комплекту документів ТЦК скеровує їх на опрацювання Комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. Ця комісія повинна розглянути та ухвалити рішення щодо статусу УБД протягом 30 днів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Дійсно, сину треба звернутися до ТЦК та СП. Як звільнений, йти потрібно саме до військкомату. Вони зроблять всі запити, сформують пакет документів.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України