Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 березня 2024, питання №104422

Пенсия и инвалидность

я інвалід 3 групи вийшов на пенсію посилаючись на закон (Стаття 24. Групи інвалідності

Залежно від ступеня втрати здоров'я інваліди поділяються на три групи. Причини і групи інвалідності, а також час настання інвалідності встановлюються органами медико-соціальної експертизи, що діють на підставі Положення про них, яке затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 25. Стаж роботи, що дає право на пенсію по інвалідності

Пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання (стаття 26) призначаються незалежно від стажу роботи. Пенсії по інвалідності внаслідок загального захворювання призначаються за наявності такого стажу роботи до часу настання інвалідності:

Стаж роботи (у роках)

До досягнення 23 років 1 від 23 років до досягнення 26 років 2 від 26 років до досягнення 31 року 3 від 31 року до досягнення 36 років 5 від 36 років до досягнення 41 року 7 від 41 року до досягнення 46 років 9 від 46 років до досягнення 51 року 11 від 51 року до досягнення 56 років 13 від 56 років до досягнення 61 року 14 від 61 року і старше 15

Якщо було набуто стаж роботи, необхідний для відповідної вікової групи, і робота продовжувалася під час переходу в наступну вікову групу, то умову щодо стажу вважають виконаною незалежно від вимог, установлених для наступної вікової групи.

Особам, які стали інвалідами внаслідок загального захворювання в період роботи або після її припинення до досягнення 20 років, пенсії призначаються незалежно від стажу роботи.

При переведенні з пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання на пенсію по інвалідності внаслідок загального захворювання необхідний стаж визначається за віком на час первинного встановлення інвалідності) але до цього лікар психолог на ЛКК списав мене (не придатний зі зняттям із військового обліку) але печатку у військовому білті не ставили я можу верещати з України і під новий закон я не потрапляю ??

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    з цим питання Вам треба звернутись до териториального управління ПФУ, а вже по результатах отриманої письмово відповіді, відповідно, реагувати.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України