Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 березня 2024, питання №104504

Уточнення що до посту мін оборони. Відстрочка до 25років

Вітаю. Сьогодні міноборони дали роз'яснення щодо мобілізації з 25 років. В мене таке питання..
Чи буде відстрочка до 25 років у обмежено придатних яких зарахували у запас з 18 років, строковиків які пройшли вс , офіцери запасу..
Чи це тільки для тих хто має приписне ? Дякую

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Це буде стосуватись ти, хто має приписне. Якщо особа має обмежену придатність та зарахована в запас, вона вже є військовозобов'язанною та має відповідний ВОД для свого статусу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олег Клієнт 30 днів тому
    Я чому питаю. Ось в цьому пункті написано ,, или служби. Це ж мається на увазі строковики ? І статус у них військовозабовязані ...
    • Граждане с 18 лет, независимо от прохождения базовой военной подготовки или СЛУЖБЫ, получат отсрочку до достижения мобилизационого возраста.
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      В якому пункті?

      Для того, аби все працювало, так, як зазначає МОУ, особи віком від 18 до 25 років навіть після проходження базової військової служби повинні залишитись у статусі призовників, а не військовозобов'язанних.

      • Олег Клієнт 30 днів тому

        Вони вказують що особи будуть мати відстрочку. А відстрочка ж надається лише військовозабовязаним . Я так розумію що статус призовника взагалі не буде. В тім з'явиться підстава для відстрочки особи до 25 років... я розумію що все це припущення, і треба чекати закону .

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Так, вони будуть мати відстрочку оскільки будуть призовниками.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          І так, Ви праві, давайте дочекаємось прийняття закону і роз'яснень з цього приводу. Далі вже зможемо зробити висновки.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Я думаю, що статус призовника залишеться, оскільки насамперед йде мова про зниження призовного віку з 27 років до 25. Інакше це не буде працювати.

    Олег Клієнт 30 днів тому

    На що силаюсь

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Так, я це бачив. Проте в даному поясненні не зазначено, що ті чоловіки, які пройшли базову військову службу з 18 до 24 набувають статус військовозобов'язаних.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України