Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 31 березня 2024, питання №104652

Компенсация за неотгуляний отпуск УБД

Доброго дня я перевівся в другу військову частину невідгуляний отпуск компенсяція по УБД згорає УБД з 2018

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Звертайтесь з офіційним запитом до в/ч.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    У разі звільнення учасника бойових дій з військової служби повинна нараховуватись грошова компенсація за невикористані календарні дні додаткової відпустки як учаснику бойових дій . Відповідно до статті 16-2 Закону України “Про відпустки” та статті 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій, надається додаткова відпустка із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.

    У разі невиплати компенсації під час звільнення необхідно звернутись до військової частини з письмовою заявою про виплату грошової компенсації. Військова частина, згідно ст.20 Закону України “Про звернення громадян” в строк не більше 30 днів Вашу має розглянути заяву та вирішити питання з приводу виплати грошових коштів у вигляді грошової компенсації за невикористані календарні дні додаткової відпустки. В іншому випадку, у той же строк військова частина зобов`язана письмово повідомити про відмову у проведені вказаної виплати та вказати причини відмови.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України