Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 31 березня 2024, питання №104664

Регистрация на несовершеннолетних

Здравствуйте!Можно ли зарегистрировать авто на ребенка 14 лет?На несовершеннолетнею дочку... спасибо

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Постанова КМУ "Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів":

    "23. Транспортні засоби, які належать неповнолітнім, реєструються за ними за умови досягнення неповнолітніми 14-річного віку (крім випадків успадкування за законом) за нотаріально засвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальника. В обліковій картці та книзі обліку таких транспортних засобів також зазначається прізвище, ім’я та по батькові батьків (усиновлювачів) неповнолітнього або його піклувальника і ставиться відмітка про заборону зняття з обліку транспортних засобів без їх дозволу та дозволу органу опіки та піклування.

    Після досягнення неповнолітнім 18-річного віку всі обмеження щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, які встановлювалися для неповнолітніх, знімаються".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Можна.

    Для оформлення машини на дочку потрібно надати в сервісний центр МВС такі документи:

    • Паспорт дитини (якщо є) і батьків
    • Ідентифікаційні коди дитини та батьків
    • Технічний паспорт автомобіля (або відповідні документи з автосалону)
    • Нотаріально завірена згода батьків на реєстрацію автомобіля на їх дитину

    В цілому процедура в цьому випадку не відрізняється від реєстрації машини на дорослу людину. Відмінностями є інформація про батьків (піклувальників), яка вноситься в документи СЦ МВС, і особлива відмітка, яка забороняє переоформлення транспортного засобу з метою відчуження і зняття його з обліку без дозволу батьків або органу опіки та піклування.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України