Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 10 лютого 2020, питання №10626 100₴

Получение идентификационного кода удалённо

Необходимо получить идентификационный код удалённо. Нахожусь в Ростове-на-Дону. Так как с первого марта выезд в Россию будет осуществляться с предъявлением загранпаспорта, необходимо его получить, требуется предоставить идентификационный код. Код был утерян. Желательно подать документы по приезду в Украину сразу же. Но получить идентификационный код не получится быстро

Відповіді юристів (7)

    Савченко Олександр
    25%
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий вечір.

    Щоб відновити втрачену карточку платника податків, потрібно звернутися до найближчої податкової за місцем прописки або за місцем отримання доходів і написати заяву з проханням про видачу такого дубліката.

    Дублікат картки видається безкоштовно і єдина відмінність від оригіналу - на новій картці буде стояти відмітка «ДУБЛІКАТ»

    Як правило, картку можна отримати в день звернення, але в деяких випадках, якщо вказати неправильні дані, отримання дубліката може зайняти до 10 днів.

    Ковальчук Владимир
    25%

    В отделении Государственной фискальной службы Украины своего населенного пункта Вы сможете восстановить ИНН. Важно заметить то, что не является обязательным условиям восстанавливать данный документ в том отделении налоговой и населенном пункте, в котором Вы получали раннее утерянную/поврежденную справку с кодом, а также не стоит задаваться вопросом «как восстановить идентификационный код не по месту прописки?», так как все номера налоговых карточек хранятся в Едином государственном реестре налогоплательщиков, поэтому сотрудникам налоговой нужно будет всего-навсего запросить Ваш код из реестра.

    Для того, чтобы восстановить ИНН, необходимо обратиться лично в налоговую Вашего населенного пункта и написать заявление, ведь новый ИНН налоговая выдает только на основании написанного Вами заявления. После всех выполненных необходимых процедур, в течении 7 рабочих дней выдается новая справка налогоплательщика.

    Что касается документов, Вам необходимо будет предоставить:

    Заявление, написанное от руки, в котором идет речь о потере или повреждении Вашего идентификационного кода.Ксерокопия нескольких страниц Вашего паспорта (ФИО, дата рождения и место прописки).Квитанция, в которой указано, что Вы оплатили государственную пошлину за выдачу справки во второй раз.
    Беликов Олег  Александрович
    Беликов Олег Александрович 4 роки тому

    Юрист, м. Харків, 31 рік досвіду

    В каком городе Вам надо восстановить код? Для его получения потребуется доверенность.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    25%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Добрий день.

    У відділенні Державної фіскальної служби України свого населеного пункту Ви зможете відновити ІПН. Важливо зауважити те, що не є обов'язковою умовою відновлювати даний документ в тому відділенні податкової та населеному пункті, в якому Ви отримували раніше загублену/пошкоджену довідку з кодом, так як всі номери податкових карток зберігаються в Єдиному державному реєстрі платників податків, тому співробітникам податкової потрібно буде всього-на-всього запросити Ваш код з реєстру.

    Що стосується документів, Вам необхідно буде надати:

    Заяву, написану від руки, в якій йдеться про втрату або пошкодження Вашого ідентифікаційного коду.Ксерокопія декількох сторінок Вашого паспорта (ПІБ, дата народження і місце прописки).Квитанція, в якій зазначено, що Ви оплатили державне мито за видачу довідки вдруге.Дублікат картки видається безкоштовно і єдина відмінність від оригіналу - на новій картці буде стояти відмітка «ДУБЛІКАТ»Як правило, картку можна отримати в день звернення, але в деяких випадках, якщо вказати неправильні дані, отримання дубліката може зайняти до 10 днів.

    Можливо також буде відновити на підставі довіреності. Але потрібно уде надати відповідній особі нотаріально засвідчену довіреність на представнитства Ваших інтересів.

    Якщол надана консультація Вам допомгла, прошу обрати її як найкраща відповідь. Дякую.

    Токмач Галина Николаевна
    Токмач Галина Николаевна 4 роки тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Здравствуйте. Удаленно это только по доверенности. Нужны будут ваши копия паспорта, кода с нотариально заверенным переводом на украинский язык.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    можете подать лично или по доверенности

    выдача от 1 до 10 дней

    Гончаренко Константин
    25%
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    1. Для відновлення Вашого ІПН потрібно особисто Вам звернутися із заявою до органу ДФС де Ви перебуваєте на обліку , як платник податків , Вам нададуть копію зазначеного документу з написом "дублікат", потрібно пред явити паспорт.

    2. Віддалена форма отримання документу можлива лише за наявності нотаріально посвідченої довіреності та копії паспорту та ІПН.

    3. Термін видачі документу у період до 10 -ти днів.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України