Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 квітня 2024, питання №106267

Залишився без довідки з військомату, 2 група інвалідності що робити далі?

Доброго дня.
Питання по ТЦК. Я інвалід 2гр., в останнє був у військкоматі років 20 тому... Тоді видали довідку що природний тільки у військовий час, більше нічого, але проблема втому, що я її там і залишив... Зараз питання як проходити і чи потрібно буде сплачувати штраф, який становить половину пенсії.... Та і взагалі це знущання, на інвалідній колясці котитися в ТЦК....

Відповіді юристів (8)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 13 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    ВЫ ИМЕЕТЕ ПРАВО НА ОТСРОЧКУ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ В СВЯЗИ С ИНВАЛИДНОСТЬЮ.

    ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), РАЗОМ З ТАКИМИ ДОКУМЕНТАМИ:

    - ПАСПОРТОМ ГР.УКРАЇНИ, ІДЕНТИФІКАЦІЙНИМ КОДОМ (ОРИГІНАЛИ І КОПІЇ), ВІЙСЬКОВИМ КВИТКОМ (ТИЧАСОВИМ ПОСВІДЧЕННЯМ), ПРИПИСНИМ, ДОВІДКОЮ МСЕК ЩОДО ІНВАЛІДНОСТІ,

    - ДЕ:

    1) СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК;

    2) ПРОЙТИ ВЛК;

    3) ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК (ТИЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ), У РАЗІ ЇХ ВІДСУТНОСТІ;

    4) ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, З ПРОСТАВЛЕННЯМ ВІДМІТКИ ПРО ЦЕ У ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ (ТИЧАСОВОМУ ПОСВІДЧЕННІ).

    • Антон Клієнт 12 днів тому

      Дуже Дякую за відповідь!

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович 12 днів тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Антон.

        Будь ласка.

        Тримайтеся.

        Всього доброго до.

        З повагою, адвокат Євген Олександрович.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    Як Вас могли визнати придатним тільки у воєнний час? Можливо Ви плутаєте з "непридатний у мирний час та обмежено придатний" у воєнний час?

    Станом на зараз у Вас є єдиний варіант - звернення до ТЦК, проходження ВЛК та отримання військово-облікового документу, бо без останнього Ви вже практично нічого не зможете зробити. Як також з 18 травня будете зобов'язані пред'явити предтавникам ТЦК або поліції військовий документ.

    Оскільки Ви є інвалідом ІІ групи, то мобілізації не підлягаєте. Крім того, судячи з опису Вашої хвороби (інвалідне крісло), то Вас, скорше за все, визнають непридатним до служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Антон Клієнт 12 днів тому

      Так, мабуть, плутаю. Точно не пам'ятаю.

      В мене питання ще виникає, якщо я втратив довідку з військкомату про "непридатний у мирний час та обмежено придатний", це знову таки треба платити штраф 1250 грн, щось таке здається мені казали.

      Враховуючи те що я живу на 2700 грн. пенсії та є офіційним волонтером з початку війни, то я повинен тоді з голоду померти, але ТЦК віддати останнє?

      А ще мені сказали що я не маю права зараз виїхати закордн без облікових документів з ТЦК...?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Законодавством передбачений штраф за втрату або зіпсування військово-облікових документів. Як поведе себе ТЦК та чи випише Вам штраф, мені, на жаль, невідомо.

        Щодо виїзду, то станом на зараз військовий документ не є обов'язковим при перетині кордону, але, незважаючи на це, прикордонники його все одно вимагають. Після 18 травня останні будуть вже наділені офоційний правом перевіряти ВОД.

        • Антон Клієнт 12 днів тому

          Дуже Дякую!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! За потреби звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України