Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 квітня 2024, питання №106268

Отримання бронювання на навчання в ТЦК

Добрий вечір. Цікавить питання, якщо вступити до навчального закладу до 18 травня на дуальну форму навчання, то чи можливо отримати відстрочку в ТЦК?
Мета в тому, щоб отримати бронювання від роботодавця, а для цього мають бути оновлені дані в ТЦК.

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    Щодо навчання, то так, будете мати право на відстрочку, проте оскільки і бронювання, і навчання є підставами для відстрочки, то, Ви впевнені, що роботодавець Вас забронює вже з наявною відстрочкою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юрій Клієнт 13 днів тому

    ця відстрочка буде діяти тільки до вступу в силу нового закону про мобілізацію. Так як в мене є вища освіта, магістратура. І в такому випадку потрібно іти на аспірантуру. Але так як роботодавець може надати відстрочку, то для цього мають бути оновлені дані в ТЦК. Ось і хочеться дізнатись, якщо буду дуальна форма навчання, то чи підійде це для ТЦК саме зараз, до вступу в силу нового закону

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Станом на зараз закон надає Вам право на відстрочку у зв'язку з навчанням на денній або дуальній форми. Після набрання чинності новим законом Ви, втрачаючи право на відстрочку, все одно не можете бути мобілізовані, тобто за Вами зберігається право відстрочки, до кінця поточного навчального року.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 13 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора!

    ВРАХОВУЮЧИ ТЕ, ЩО ВИ СТУДЕНТ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ ВУЗУ, ТО МАЄТЕ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ.

    ЩОБ ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), РАЗОМ З ПАСПОРТОМ ГР.УКРАЇНИ, ІДЕНТИФІКАЦІЙНИМ КОДОМ (ОРИГІНАЛИ І КОПІЇ), ВІЙСЬКОВИМ КВИТКОМ (ТИМЧАСОВИМ ПОСВІДЧЕННЯМ), ПРИПИСНИМ, ДОВІДКОЮ ВНЗ,

    - ДЕ:

    1) СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК;

    2) ПРОЙТИ ВЛК;

    3) ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК (ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ), У РАЗІ ЇХ ВІДСУТНОСТІ;

    4) ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, З ПРОСТАВЛЕННЯМ ВІДМІТКИ ПРО ЦЕ У ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ (ТИМЧАСОВОМУ ПОСВІДЧЕННІ).

    ПОКИ НЕ ПІШЛИ, ТО МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, АЛЕ ЩОБ БУЛА ВІДСТРОЧКА ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, ТРЕБА ПІТИ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ДЕ РЕАЛІЗУВАТИ СВОЄ ЗАКОННЕ ПРАВО.

    Всього доброго!

    Юрій Клієнт 13 днів тому

    Дякую за розгорнуті і швидкі відповіді!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Юрію! Вдачі Вам!

    • Адвокат Евгений Александрович
      Адвокат Евгений Александрович 13 днів тому

      Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

      Юрій.

      БУДЬ ЛАСКА.

      Всього доброго.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України