Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 квітня 2024, питання №106998

Змінити статус в довідці МСЕК

Доброго дня! Хочу звернутися до вас з таким питанням, чи займаєтесь чи цим. Я отримала інвалідність в наслідок військових дій, а саме мінно- вибухове, в довідці МСЕК стоїть статус «загальне» мені потрібно змінити на зав’язку з військовими діями чи в зв’язку з війною. Яка процедура? Які документи і ціна, дякую)

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Маргарита!

    Потрібно, аби було довідка з ВЧ про зв'язок травми з військовою службою або захистом батьківщини. Аналогічний зв'язок повинен бути підтверджений у рішенні ВЛК. Ці документи подаються до МСЕК.

    Чому Ви одразу того не зробили? Тепер буде складно.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Маргарита Клієнт 15 днів тому

    я цивільна , не маю зв’язку з військовою службою

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді треба отримувати довідку з лікарні про причину травми і подавати її до МСЕК.

    Маргарита Клієнт 15 днів тому

    Наприклад я звертаюся до вас, надаю всі документи ви зможете це зробити без моєї присутності і скільки це буде коштувати

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ні, це так не робиться. Ви повинні зробити це особисто, бо це пов'язано з лікарською таємницею.

      • Маргарита Клієнт 13 днів тому

        Дуже дивно, що ви в цій сфері працюєте 32 роки, а не знаєте, що адвокат це може зробити самостійно після заключення договору, і привидачі довідки я цього не могла зробити одразу, бо закон про статус інвалідності в наслідок війни почав діяти з лютого 2023 року.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України