Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 29 квітня 2024, питання №107057

Чи сплачувати штраф за померлого чоловіка?

Добрий день! Мій чоловік отримав штраф ПДР, (адмін. Порушення), не сплатив його в зазначені терміни, після чого було накладено арешт на грошові кошти 23.11.23.
Чоловік помер 10.04.24, так і не сплативши штраф.

Я сама виховую нашу спільну доньку (8 років) (оформлюю пенсію по втраті годувальника).

Скажіть будь ласка, чи маю я законні підстави, щоб скасували штраф померлого чоловіка, без судових тяганин.

Маю звʼязатися з представником виконавчої служби, для урегулювання питання- не уявляю, чи маю я шанси, на законних підставах, щоб скасували штраф.

Буду щиро вдячна за допомогу!

Відповіді юристів (5)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 16 днів тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Вітаю ! Правова природа накладення штрафу - зміна поведінки особи. яка порушила ПДР з метою уникнення таких порушень надалі. Тобто, штраф - нерозривно пов*язаний з особою порушника. а отже у силу норм ЦК України (спадкове право) не передаєтьсчя у спадок.

    Зверніться до виконавчої служби як зацікавлена особа зі свідоцтвом про смерть чоловіка та довідкою нотаріуса що Ви єдиний спадкоємець із заявою про закриття провадження.

    • Анна Клієнт 14 днів тому

      добрий день! Ігор Анатолійович, дякую щиро за приділений час і консультацію! Підкажіть будь ласка, чи можна у Вас замовити юридичного зіставлення офіційного листа-заяви, до виконавчої служби, Деснянський ВДВС у м. Києві ЦМУ МЮ (м. Київ), з проханням про закриття даного провадження?

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 13 днів тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Вітаю ! Лист пишеться у довільній формі від Вас "Прошу закрити виконавче провадження № ... у зв*язку зі смертю боржника" Додаток: копія свідоцтва про смерть. Підпис Дата.

    • Анна Клієнт 10 днів тому

      Добрий день!

      Дякую за відповідь. Ми зверталися в усній формі, до виконавчої, вона повідомила що або спадкоємець сплачує борг, або оскаржує у судовому порядку.

      Ні той факт, що я мати одиначка, ні втрата годувальника ніяк, для неї, не впливають на факт зменшення чи скасування штрафу.

      Тому, я подумала можливо офіційний, вірно зіставлений, юридичний документ хоч якось впливає на рішення для закриття виконавчого провадження

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 9 днів тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Вітаю ! Пишете в двох екземплярах (це простіше ніж заява на працевлаштуання), прикладаєте додатки, віддаєте під розпис, один екземпляр лишаєте собі. Чекаєте результат. Вам по любому нададуть відповідь. Якщо з*являться після цього питання - дзвоніть мені 0503028645 та пришліть на вайбер копію відповіді.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України