Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 29 квітня 2024, питання №107065

Поясніть висновок ВЛК

Вітаю! Пройшов ВЛК. Невропатолог сказав, що маю проблеми зі спиною. Сказав, що його висновок дає право на відстрочку 6 місяців з повторним оглядом. Висновок ВЛК: "на підставі статті 23б графи ІІ розкладу хвороб обмежено придатний до в/служби , непридатний до ДШВ, плавскладу, спецспоруд, морської піхоти". Після цього, як дали довідку військово-лікарської комісії (районна) сказали піти на обласну до невропатолога. Подивився статтю 23б у ній у графі ІІ стоїть "непридатний". Тепер остаточно заплутався і нічого не розумію... Придатний чи непридатний, для чого обласна ВЛК, коли буквально сьогодні пройшов усіх лікарів районної та отримав акти?

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Стаття 23 "б" передбачає обмежену придатність до військової служби.

    Пункт 20.4. глави 20 розділу II Наказу МОУ №402 передбачає наступне:

    "За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку непридатності до військової служби або обмежену придатність осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає одну з таких постанов:

    "непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час";

    "обмежено придатний до військової служби".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Greg Клієнт 17 днів тому

      Щиро дякую за таку оперативну відповідь!!! Але я трохи не розумію тепер...лікар казав, що має бути відстрочка на 6 місяців. Тепер виходить, що мені можуть дати "бойову" та мобілізувати одразу?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я незнаю чому лікар так Вам казав. Пункт "б" статті 23 не передбачає тимчасової непридатності.

        • Greg Клієнт 17 днів тому

          Дякую дуже! Тепер взагалі нічого не зрозуміло стало)

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Ви можете запитати в Вашого лікаря на підтаві чого останній зробив такий висновок.

            • Greg Клієнт 17 днів тому

              Дякую! Завтра йду на обласну ВЛК до невропатолога. Буду там питати, звісно, якщо воно щось дасть... Дякую ще раз!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України