Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 29 квітня 2024, питання №107067

Новий закон абзац 13

ШАНОВНІ АДВОКАТИ дякую за Вашу працю. якщо мати інвалід 2 групи і має єдиного сина . чоловіка не має давно. батьків своїх не має бо обоє її батьків померли. та інших дітей не має і не мала. Порадьте будьласка чи буде по цьому абзацу відстрочка її єдиному сину. це перше питання. А друге питання в цій ситуації чи відноситься до неї друга частина цього абзацу про вибір. Чи потрібно писати заяву на тцк що мама вибирає сина як що син один і нема вибору адже вибір робиться якщо є альтернатива тобто якщо є в цієї матері 2 чи 3 військовозобовязаних. І ще одне порадьте яку заяву писати цій матері доТЦК. що там писати хоч приблизно які слова. І нотаріальну заяву яку тепер писати. раніше писали що один син і більше нікого нема з працездатних. А що тепер писати в тій нотаріальній заяві не зрозуміло. чи підійде та стара заява. бо тепер працездатних замінили на невійськовозобовязаних. Чи писати що нема ні невійськовозобовязаних і нема інших військовозобовязаних. Прошу ВасШАНОВНІ АДВОКАТИ бо час йде треба готувати документи. Тим хто тав ще не був трошки легше.А ті що вже там були і мають на даний час відстрочку важче бо першими будуть туда йти. шановні АДВОКАТИ поможіть будьласка. порадьте.

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Руслана!

    Краще написати відповідну заяву та зазначити в ній, що у Вас, окрім сина, немає інших невійськовозобов'язаних та військовозобов'язаних осіб, які мають обов'язкок відповідно до закону Вас утримувати та доглядати за Вами.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    руслана Клієнт 16 днів тому

    скажіть будьласка цю заяву писати вверху начальнику Тцк чи до компететенних органів. і цю заяву потрібно нотаріально завіряти чи ні.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Цю заяву потрібно писати до компетентніх органів і так, її потрібно завірити у нотаріуса.

    руслана Клієнт 16 днів тому

    ШАНОВИЙ ЮРИСТ дякую за пораду але в цій заяві не дуже хочу писати доглядати би не причепились до слова доглядати. Ви розумієте що я маю на увазі.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді пишить про утримання.

    руслана Клієнт 16 днів тому

    ШАНОВНИЙ АДВОКАТ то я правильно зрозуміла що мені в цій заяві не потрібно писати що я вибираю сина. Порадьте будьласка

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вибір передбачає, що є з кого обирати. У ашому ж випадку таких осіб немає.

      Підстава виглядає так:

      13) які мають одного із своїх батьків з інвалідністю І чи ІІ групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані їх утримувати (крім випадків, якщо такі особи самі є особами з інвалідністю, потребують постійного догляду, перебувають під арештом (крім домашнього арешту), відбувають покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі). У разі відсутності невійськовозобов’язаних осіб здійснювати догляд за особою з інвалідністю І чи ІІ групи може лише одна особа з числа військовозобов’язаних за вибором такої особи з інвалідністю

      • руслана Клієнт 16 днів тому

        шановнийАДВОКАТ дякую Вам за поради.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу, Руслана! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України