Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 травня 2024, питання №107348

Відстрочка від мобілізації

Доброї ночі.
Чи має право на відстрочку від мобілізації батько, на утриманні якого 3 неповнолітніх дітей, якщо одна дитина від першого шлюбу жінки? У дитини у свідоцтві про народження батько записаний зі слів матері. Який документ необхідно надати до ТЦК як підтвердження, що дитина перебуває на утриманні вітчима?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Право таке батько має, якщо немає боргів по сплаті аліментів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ольга Клієнт 14 днів тому

    До чого тут аліменти? У чоловіка двоє законних дітей і дитина дружини. Як довести утримання цієї дитини, у якої фактично батька немає, бо на цю дитину статус одинока мати.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вибачте, неуважно прочитав. Якщо мова йде про дитину матері одиначки, то, скорше за все, нічого додатково робити не прийдеть, бо за умовчуванням вважатиметься, що вітчим ту дитину і виховує, і утримує. Проте Ви повинні розуміти, що нове законодавство ще не працює, і, відповідно, невідомо, як все буде на практиці, і які вимоги виникнуть у ТЦК.

    Ольга Клієнт 14 днів тому

    Дякую за вашу відповідь. В ТЦК вимагають підтвердження. Чи може це бути витяг із органу РАЦС про те, що батько записаний зі слів матері? Чи можливо довідка місцевого органу самоврядування про спільне проживання дитини з матір'ю та вітчимом? У ТЦК не можуть визначитися, який саме документ потрібно надати. Підтвердження і все. Чи потрібно цю дитину всиновлювати обов'язково? Строк дали до 31 травня. Нове законодавство вже запрацює?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      В чаті Вам частково відповів. Якщо в ТЦК не знають, то треба подаватися на всиновлення - це найнідійниший варіант. Нове законодавство запрацює після 18 травня.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України