Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 05 травня 2024, питання №107721

Переоформлення авто на дружину

Доброго дня. Чоловік знаходиться закордоном, в Польщі. Хоче переоформити своє авто на дружину. Який алгоритм дій в такому випадку? Що ліпше зробити договір купівлі- продажу, або дарчу. Якщо, то буде договір дарування, то в якому форматі його укладати і що з ним ще надалі потрібно зробити в Україні, щоб переоформлення було без проблем. Авто зараз знаходиться в Україні. В ремонті, після аварії. Оригінал техпаспорту теж в Україні. Маємо тіки в наявності, при собі в електронному варіанті в Дії. Дякую.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марина!

    В цьому випадку достатньо, аби чоловік оформив довіренність на третю особу, а та, в свою чергу, дарчу на дружину.

    Довіренність можна офрмити в українському консульстві чи в місцевого нотаріуса країни перебування.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Марина Клієнт 13 днів тому

      Доброго дня!

      А чи можливо, щоб чоловік одразу зробив на мене дарчу? Чи для цього потрібен оригінал техпаспорту? Якщо так, то тоді зрозуміло чому потрібно зробити довіреність на третю особу. Скажіть будь ласка в цій довіреності, які дії для довіреної особи ми мусимо зазначити?Дякую.З повагою.
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Дарчу зробити за кордоном неможливо.

        Зразок довіренності - https://yrin.com/yuridicheskij-spravochnik/doveren...

    Марина Клієнт 13 днів тому

    Дякую! Ще одне питання. Чи можливо оформлення генеральної довіреності за кордоном? Тіки є одна проблема. Відсутність в даний час оригінала техпаспорта, знаходиться в Україні. Тільки наявність його в Дії.

    З повагою, Марина.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Пишуть, що потрібна копія https://poland.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/1987-...


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України