Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 07 травня 2024, питання №107929

Навчання за кордоном

Доброго дня, планую подаватись на навчання до закордонного вишу, який надає електронний студентський і фізичні документи про вступ де вказана спеціальність і форма очного навчання. Університет акредитовано в ЕС. Навчання очне, але онлайн. На руках з ВОД лише прострочена тимчасова посвідка яку видали замість військового квитка з номером 999000. Своєчасно намагався декілька разів замінити, але "бланків" у них так і не було, тож з часом я залишив спроби це зробити. Сама посвідка була до 2019го року. Ступінь який буду намагатись здобути: Магістр. До цього отримував в Україні диплом бакалавра. Фізичні документи про вступ і електронний студентський (англійською мовою) отримаю десь в середині червня. Чи буде цих документів достатньо для відстрочки та чи не буде проблем якщо я прийду зі своїм протермінованим посвідченням яке видавали в 2015му році до ТЦК?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    За протерміноване посвідчення отримуєте штраф на суму від 850 до 1700 грн станом на зараз. У подальшому можливе збільшення штрафу від 17000 до 22500 грн.

    Щодо оформлення відстрочки, то Ви повинні надати до ТЦК довідку форми 20, витяг з наказу про зарахування, копію контракту, копію студентського квитка. Це перелік документів для укранського ВНЗ, який зазвичай надають при оформленні відстрочки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Владислав Клієнт 12 днів тому

    Якщо я правильно розумію, то все що в мене буде це документ від університету який називається "підтвердження про зарахування та статус студента" та студентський квиток. В документі є інформація про те що я студент (з датою народження), про те де саме зарееєстрований вищий навчальний заклад, його акредитація, загальна кількість годин але прямим текстом ніде не сказано що це саме магістратура але вказано що спеціальність EQF7 що значить якраз "Masters" тобто магістратура. Документ буде з мокрою печаткою з датою коли вступив і коли (потенційно) закінчу. Копію контракту я думаю я можу зробити, але що робити без довідки форми 20? По суті вся чи майже вся ця інформація з довідки буде в цьому документові, який шанс що мені відмовлять через це?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Владиславе, відстрочка у зв'язку з навчанням у закордонному ВНЗ - це взагалі окреме питання, все залежитеме від ТЦК. В принципі вся необхідна інформація зазначена у документі, який Ви будете мати.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України