Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 19 травня 2024, питання №109471 240₴

Резерв +,обновление данных

Добрый день,я 1970 г.В апреле 2023 прошёл ВЛК в поликлинике,признан ограниченно годным.В ноябре того же года был вызван в ТЦК и отпрвлен для подтверждения ограниченной пригодности на областной ВЛК.Областная ВЛК отправила на дообследование.Но с местного ТЦК я никакого направления так и не получил.В феврале 2024 года сам лёг на лечение в стационар.В конце марта нужно было обновить ВОС для брони на предприятии.Когда я пришёл в ТЦК,они объявили, что потеряли мою медкомиссию и когда будет время ,зайти к ним за направлением на медкомиссию обновили вос и вклеили штрихкод
ПОВЕСТКИ никакой не получал,больше к ним не приходил.Обновил данные в Резерв + и увидел,что не в розыске.ВОС ,звание и штрихкод актуальные,обновлённые в конце марта в ТЦК.А медкомиссия стоит пригодный и дата 10.11.2005 г.Хотя в 2005 году никаких медкомиссию в военкомате не проходил.Т.е.последняя медкомиссия никак не учтена.У меня вопрос,нужно ли мне самому идти выяснять в ТЦК откуда взялась комиссия 2005 года или ждать повестку на новую комиссию и ничего не предпринимать?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович
    12.5%

    Доброго дня.

    За таких умов краще чекати повістки на проходження нової ВЛК.

    В контексті законодавства на це Вам дається 9 місяців.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    29.2%

    Доброго дня, Сергію!

    Я би на Вашому місці нічого станом на зараз не робив. Ваші дані оновлені, ВОС оновлена, штрих-код у військово-обліковому документі наявний.

    За даними, які є в Резерві+ Ви придатні, але йти до ТЦК самостійно Вас ніхто не забов'язує, так само, як це і було б у випадку зі статусом "обмежено придатний".

    Законодавтсво про скасування обмеженної придатності передбачає переогляд ВЛК, але не зазначає, що Ви повинні з'явитись до ТЦК самостійно, для того Вам необхідно отримати повістку на проходження ВЛК.

    Отже, не бачу підстав йти до ТЦК та з'ясовувати звідки у Вас взялась ВЛК за 2005 рік. Вже будете вирішувати це питання за необхідності, тобто, коли отримуєте повістку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович
    37.5%

    Доброго дня, це питання, можно віднести як вам буде зручно!! Дуже дивно, що вас не заставили проходити одразу ВЛК. Якщо ви маєте бронь, то краще відвідайте ТЦК , та привидіть все в порядок.

    ВЛК, повинні проходити кожені 12 місяців. Це може бути , як порушення правил військоого обліку, за що передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу за ст.210

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Вчинення дій, передбачених частиною першою цієї статті, в особливий період -

    тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Примітка. Положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

    Дерій Владислав Олегович
    20.8%

    Доброго дня!

    У Вас є хоч якісь докази проходжння ВЛК - направлення на обласну ВЛК, направлення на дообстеження, фото довідок, які видавались в ТЦК?

    Якщо - ні, тоді Вам краще пройти ВЛК.

    Справа в тому, що притягнути до адміністративної відповідальності Вас не зможуть, адже:

    1. У Вас оновлені дані,

    2. На ВЛК направляє керівник ТЦК. Тому, це проблеми ТЦК, що вони Вас не направили на ВЛК, а не Ваші.

    Проте, щоб до Вас не виникало зайвих питань на вулиці зі сторони працівників ТЦК - Вам краще, щоб реєстрі відображалась свіжа постанова ВЛК.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України