Задайте питання юристу

839 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 22 травня 2024, питання №110060

Фотофіксація порушення ПДР і не отримання копії постанови.

В автоматичному режимі за допомогою фотофіксації зафіксували порушення ПДР - перевищення швидкості. Чи повинен я сплачувати штраф, якщо в порушення ч.1 ст. 285 мені не надіслали поштою копію постанови. Натомість штраф подвоїли і справу передали до виконавчої служби.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Стаття 279-5 КУпАП. Розгляд справ про адміністративне правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті

    Постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня її винесення рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи).

    Днем отримання постанови є дата, зазначена в поштовому повідомленні про вручення її особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, або повнолітньому члену сім’ї такої особи. У разі якщо особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, відмовляється від отримання постанови, днем отримання постанови є день проставлення в поштовому повідомленні відмітки про відмову від її отримання.

    У разі невручення постанови адресату за зазначеною в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань або Єдиному державному демографічному реєстрі адресою днем отримання постанови вважається день повернення поштового відправлення з позначкою про невручення до органу (підрозділу), уповноважена посадова особа якого винесла відповідну постанову.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Роман Клієнт 24 дні тому

    Дякую пане Юрію. Це зрозуміло. Але питання в тому, що постанова особою не отримана і вона могла бути не надісланою цій особі органом, що виніс таку постанову. Що робити особі в такому випадку?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ви до виконавця звертались? У останнього повинна бути постанова з усіма додатками, у тому числі з доказами поштового відправлення.

      • Роман Клієнт 24 дні тому

        Якщо у патрульній поліції, що винесла постанову, немає доказів поштового відправлення, то чи можна у судовому порядку вимагати її скасування через порушення встановленої законом процедури, яка визначена в 279-5 КУпАП?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України