Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 червня 2024, питання №111595 500₴

Могут ли сечас выписать штраф 17 тысяч за то что я не стою на воинском учете

Здраствуе. Хочу сейчас пойти в ТЦК и обновить свои данные, но боюсь новых штрафов. Мне 24 и я не стою на воинском учете более трех лет. Если я сейчас пойду обновлять свои данные могут ли мне выписать штраф в размере 17 тысяч??

Никакой информации не нашел. Однако нашел цитату: "Штрафы будут накладывать в течение трех месяцев со дня выявления правонарушения, но не позднее одного года с момента его совершения." Эта информация как-то может мне помочь?? Я нарушил правила воинского учета 3 года назад или нарушил закон про мобилизацию который продлевают каждые 3 месяца?? Какой будет штраф в моем случаи, Спасибо!

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович
    50%

    Доброго дня!

    Згідно статті 38 Кодексу про адміністративні правопорушення адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

    так як Ви не стали на військовий облік ще три роки назад - строк притягнення до адміністративної відповідальность сплив, тому Вам не повинні виписати штраф.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Олександре!

    За порушення правил військового обліку передбачена адмінистративна відповідальність за статтею 210 КУпАП на суму від 17000 грн. до 25500 грн.

    Проте, стаття 38 КУпАП зазначає наступне:

    Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

    Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначених у частині сьомій цієї статті, та за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).

    Чатина сьома:

    Адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

    Отже, по-перше, ТЦК може не накладати на Вас штраф, а по-друге, якщо таке й станеться, Ви зможете оскаржити постанову у судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України