Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 07 червня 2024, питання №111764 850₴

Виїзд за кордон за новими правилами

Чи діють відстрочки оформлені до 18 травня при виїзді за кордон ? Він код вклеєний в обліковий документ і інформація про надання відстрочки внесена в систему оберіг. В ТЦК кажуть, що все актуальне і більше ніяких довідок нового зразка дати не можуть. На гарячій лінії дпсу конкретної відповіді не дають. Можливо є практика перетинання кордону в схожій ситуації.

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Так діють. Наразі жодних змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України не вносилось.

    Згідно п. 2-6 Правил:

    У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому і третьому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а також пункті 2-14цих Правил.

    Дерій Владислав Олегович
    50%

    Доброго дня!

    Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України.

    Для перетину кордону Вам нобхідно мати :

    1. Закордонний паспорт

    2. Документи, що підтверджують право виїзду за кордон згідно поставнови КМУ «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України»

    3. Військово-обліковий документ зі штрихкодом

    На якій підставі Ви оформили відстрочку? Якщо з 18 травня у Вашій підставі для відстрочки не відбулося змін - вона вважається чинною.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Петро!

    Для перетину кордону головне мати всі документи (в залежності від підстави, за якою Ви перетинаєте кордон), які передбачені Правилами перетину кордону громадянами України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text.

    Також Вам необхідний чинний ВОД зі штрих-кодом, який є у Вас в наявності. Цього цілком буде достатньо, оскільки інформація про відстрочку внесена до електронного реєстру призовників, військовозобов'язанних та резервістів.

    Отже, не бачу у Вашому випадку підстави для хвилювання з приводу перетину кордону, якщо Ви маєте право на виїзд згідно Правилам перетину та Ваша підстава для відстрочки є актуальною після змін у законодавстві.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні яких змін у правила перетину кордону не вносилось, все залишилось як є. Єдине, що на разі вимагають військовий квиток. Якщо у вас є відстрочка, то це добре! Але хотілось би знати, яка саме, щоб впевнитися, що ви дійсно маєте право на перетин кордону.

    Проаналізуйте підстави для перетину, та перелік документів за посиланням!!

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    • контакт-центр ‒ 0 800 213 103 (дзвінки у межах України безкоштовні);
    • для дзвінків з-за кордону - +38(044)363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв'язку)

    Якщо, є штрих код, то це вже дуже гарно, проблем жодних не буде, якщо співпадають підстава для відстроки з підставою для перетину кордону!!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України