Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 червня 2024, питання №112055 500₴

Відстрочка та отримання військового квиток

Доброго вечора !
Підскажіть будь ласка чоловік планує вступати в коледж в липні , але не має військово квитка і прописного

Потрібен військовий квиток

Має невеликі проблеми зі здоров’ям , був у судинного хірурга , робили узі , є показання на видалення вени
Як краще отримати військовий квиток і відстрочку для реабілітації на місяці 2?

Спочатку робити операцію і після йти у військкомат на отримання військового квитка та відстрочки ( потрібно хоча б 2 місяці відстрочки )

Чи йти писати заяву на отримання військового квитка і проходити влк , просити додатково пройти судинного хірурга чи флеболога щоб підтвердили діагноз і просити дати відстрочку на операцію і реабілітацію
(Є сумнів чи дадуть робити операцію , чи скажуть це не смертельно - варикоз 2 стадія , лікар сказав є показання на операцію по узі , Але ситуація зовсім не критична )

На скільки взагалі реально отримати відстрочку після мініфлебектомії (вирізанні вени)?

Відповіді юристів (6)

    Богун Сергій Павлович
    17.2%

    Доброго дня.

    Щодо ВОД:

    Згідно Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. №559:

    Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    Тобто для отримання ВОД Вам необхідно подати заяву до ТЦКСП.

    У разі подання заяви про надання відстрочки, до її розгляду Вашого чоловіка не мають права направити на ВЛК та мобілізувати.

    Щодо ВЛК:

    Ступінь придатності до військової служби, перелік хвороб, розладів здоров’я та питання проведення військової лікарської експертизи військовослужбовців регулюється Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міністра оборони України від 14 серпня 2008 року № 402.

    Згідно Положення № 402 постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я ТДВ) (додаток 3).

    При встановленні ступеня придатності до військової служби ВЛК керується Поясненнями щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад (Додаток 2 до Положення № 402).

    Згідно глави 3 розділу II Положення № 402 медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням керівників ТЦК та СП ВЛК ТЦК та СП на збірних пунктах районних (міських) ТЦК та СП або за місцем провадження медичної практики у закладах охорони здоров’я комунальної або державної форми власності лікарями, які включаються до складу ВЛК ТЦК та СП.

    Лікарі, які включаються до складу ВЛК із закладів охорони здоров’я комунальної або державної форми власності, під час проведення медичного огляду ознайомлюються з медичними записами в ЕСОЗ та з іншими медичними документами, які надає військовозобов’язаний, що характеризують його стан здоров’я, а також вносять до ЕСОЗ відповідні медичні записи на підставі отриманої інформації.

    Військовозобов’язаний під час проведення медичного огляду зобов’язаний надати членам ВЛК ТЦК та СП медичну карту амбулаторного хворого за формою № 025/о, затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - форма № 025/о), виписки з медичної документації щодо перенесених захворювань, отриманих травм, поранень тощо, якщо така інформація відсутня в ЕСОЗ.

    До моменту проходження ВЛК ТЦКСП, я рекомендую пройти комплексне медичне обстеження, мати медичні висновки про хронічні хвороби, виписки та інші медичні документи, що характеризують Ваш стан здоров’я.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    17.2%

    Вітаю Вас!

    чоловік планує вступати в коледж в липні , але не має військово квитка і прописногоПотрібен військовий квитокМає невеликі проблеми зі здоров’ям , був у судинного хірурга , робили узі , є показання на видалення вениЯк краще отримати військовий квиток і відстрочку для реабілітації на місяці 2?Спочатку робити операцію і після йти у військкомат на отримання військового квитка та відстрочки ( потрібно хоча б 2 місяці відстрочки )Чи йти писати заяву на отримання військового квитка і проходити влк , просити додатково пройти судинного хірурга чи флеболога щоб підтвердили діагноз і просити дати відстрочку на операцію і реабілітацію(Є сумнів чи дадуть робити операцію , чи скажуть це не смертельно - варикоз 2 стадія , лікар сказав є показання на операцію по узі , Але ситуація зовсім не критична ) На скільки взагалі реально отримати відстрочку після мініфлебектомії (вирізанні вени)?

    Просто так, відстрочку у зв'язку з наявністю захворювання ніхто не дасть. На Вашому місці, я б розглянув тільки один варіант - оперативне лікування, а потім явка до ТЦК та СП. Але Ви повинні розуміти, що до рішення про придатність Вам ніхто не видасть військово-обліковий документ. Тому якщо дану ідею Ви хочете втілити в життя заради ВОД (військово-облікового документу) - складно, відверто кажучи.

    Для вступу до закладу освіти обов'язковим є подання військово-облікового документу. Але загалом, вступити без належного ВОД - реально, якщо заклад освіти погодиться піти на це. Зокрема Міністерство освіти і науки не забороняє цього. Зокрема у листі від 13.07.2023 МОН зазначає, що:

    "...Звертати увагу на вік вступників, які надають посвідчення про приписку до призовної дільниці. Вступники у віці старше 27 років на день початку вступної кампанії є військовозобов'язаними та повинні надавати військовий квиток або посвідчення військовозобов'язаного. Вступники 2007 року народження та вступники молодшого віку не повинні надавати військо-облікові документи.

    У разі прийняття рішень про зарахування на навчання в умовах неможливості подання окремими вступниками військово-облікових документів з об'єктивних причин (наприклад, медична комісія направила вступника на додаткове обстеження тощо), оформлювати документальні зобов'язання вступників подати зазначені документи у стислі і конкретні терміни строком до двох місяців..."

    Тому ВУЗ може піти Вам назустріч у цій ситуації. Тут треба співпрацювати тільки із закладом освіти.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    17.2%

    Доброго дня, Альона!

    Відвовідно до Додатку 2 статті 43 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402:

    За наявності показань громадянам та військовослужбовцям пропонується хірургічне лікування. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.

    Отже, при явці до ТЦК та проходженні ВЛК чоловіка, скорше за все, направлять на лікування. Проте, дане направлення не означає, що йому нададуть тимчасову непридатність, це може бути, наприклад, повістка із датою явки через місяць.

    Враховуючи вищезазначене, йому не видадуть ВОД, оскільки залишеться невизначеною придатність чоловіка щодо проходження військової служби. Крім того чоловік не має навіть приписного свідоцтва у якому б була зазначена ступінь придотності хоча би у минулому.

    Згідно із Постановою КМУ №559 "ПОРЯДОК оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервісті":

    "Вимоги щодо заповнення форми військово-облікового документа на бланку:

    8. У графі 6 зазначаються назва останньої військово-лікарської комісії, яку проходив громадянин, її дата та прийняте рішення".

    Якщо ж з'являтись до ТЦК після операції, то тут все залежить від рекомендацій лікаря, строку реабілітаційного періоду. І в цьому випадку, навіть за умови тимчасової непридатності, до вирішення питання про придатність чоловіка до служби, тобто повторної ВЛК, ТЦК навряд чи видадуть йому ВОД.

    Відповідно до пункту 3.10 глави 3 розділу II Наказу МОУ №402:

    У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк від 1 до 6 місяців залежно від захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва) та прогнозованої тривалості лікування. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

    Візьміть до уваги, що чоловіку потрібно мати при собі усі наявні медичні документи і, бажано, із державного медичного закладу.

    Відповідно до Наказу МОУ №402:

    Пункт 3.4 глави 3 розділу II Наказу МОУ №402:

    Лікарі, які включаються до складу ВЛК із закладів охорони здоров’я комунальної або державної форми власності, під час проведення медичного огляду ознайомлюються з медичними записами в ЕСОЗ та з іншими медичними документами, які надає військовозобов’язаний, що характеризують його стан здоров’я, а також вносять до ЕСОЗ відповідні медичні записи на підставі отриманої інформації.

    Пункт 3.5 глави 3 розділу II:

    Військовозобов’язаний під час проведення медичного огляду зобов’язаний надати членам ВЛК ТЦК та СП медичну карту амбулаторного хворого за формою № 025/о, затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - форма № 025/о), виписки з медичної документації щодо перенесених захворювань, отриманих травм, поранень тощо, якщо така інформація відсутня в ЕСОЗ.

    Отже, можливо, кращим варіантом для чоловіка буде домовленість із ВНЗ про прийняття його на навчання без військово-облікового документу з подальшим отриманням останнього упродовж 2 місяців.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    17.2%

    Доброго дня!

    Згідно пункту 34 постанови КМУ 1487 про Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікового документа, визначеного у пункті 20 цього Порядку, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред’являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу Дія. Приймання на роботу (навчання), взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів.

    Тому, ВНЗ може на законних підставах вимагати чинний ВОД, але при необхідності можна спробувати домовитись з ВНЗ, щоб надати ВОД протягом двох місяців після зарахування.

    Прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

    Варикозна хвороба відноситься до статті 42 Розкладу хвороб наказу МОУ 402
    Згідно пояснень до застосування статті 42: за наявності показань громадянам та військовослужбовцям пропонується хірургічне лікування. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.

    Після операції чоловіка будуть оглядати за статтею 44 Розкладу хвороб та можуть визнати тимчасово непридатним на строк реабілітації. Проте, який це буде строк залежить від лікарів ВЛК.

    Також, не виключено, що ТЦК може затягувати з видачею військового документу.

    В такому випадку Вам потрібно подати заяву про видачу військово-облікового документа.

    Згідно постанови КМУ 559

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом П'ЯТИ РОБОЧИХ ДНІВ з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Турчин Ярослав Олександрович
    17.2%

    ВІТАЮ ВАС, пані АЛЬОНА!

    Розумію, що зараз потрапити до ТЦК фізично дуже складно навіть при бажанні, бо величезні черги та досі недолугі графіки роботи за якими 3/4 працівників бродять по вулицям, а не приймають громадян. Хоча чи здатні ті, хто бродять вести реєстр та оформляти документи - невідомо.

    З 18 червня 2024 року обіцяють можливість отримання військово-облікового документа з QR-кодом в електронному кабінеті (Резерв +).

    Проблема, якщо людина взагалі не була на військовому обліку і її даних немає в Резерв+. Але сумніваюся, що якщо людина закінчувала 11 класів школи, то не взяли на військовий облік. Це просто неможливо.

    Формально витяг з Резерв+ з QR-кодом відповідно до пункту 9 Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559, є належним військово-обліковим документом для вступу.

    Одразу попереджаю, що військовий квиток ніхто не видасть. Видадуть бомажку. Тож бомажка з Резерв+ рівнозначна бомажці від ТЦК, але з печаткою ТЦК.

    Військові квитки видають ТІЛЬКИ тим, кого мобілізують в армію.

    Рекомендую дійсно спочатку робити операцію, а потім намагатися щось робити з ТЦК, бо ВЛК з легкістю заявить, що не потрібна ніяка операція - ідіть служітЬ і не вигадуйте, що треба якісь операції! А коли вже операція була, то мають дати кілька місяців для реабілітації за приписами лікаря в епікризі.

    Порядком оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559 передбачено, що:

    Військово-обліковий документ оформляється (створюється) та видається (замінюється):

    в електронній формі — засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації);

    у паперовій формі — на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559.

    Особа може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

    5. Військово-обліковим документом призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також громадян, виключених з військового обліку відповідно до пунктів 3 та 4 частини шостої статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, в електронній формі (далі — військово-обліковий документ в електронній формі) є відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також відомостей щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції.

    6. Військово-обліковий документ в електронній формі формується засобами:

    • Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема з використанням його мобільного додатка;
    • Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони; Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації).

    7. Військово-обліковий документ в електронній формі формується на безоплатній основі за бажанням особи після проходження нею електронної ідентифікації та автентифікації. Формування та відображення військово-облікового документа в електронній формі здійснюється автоматично за умови підключення електронного пристрою до Інтернету та наявності у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей, визначених у пункті 8 цього Порядку.

    8. У військово-обліковому документі в електронній формі відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді двовимірного штрихкоду, що містить відомості про зазначений документ (далі — QR-код військово-облікового документа) (за наявності таких відомостей):

    1) прізвище;

    2) власне ім’я (усі власні імена);

    3) по батькові;

    4) дата народження;

    5) реєстраційний номер облікової картки платника податків;

    6) окремий номер запису у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів;

    7) відомості про результати медичних оглядів, що проводилися з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку;

    8) відомості про наявність відстрочки від направлення для проходження базової військової служби для призовників або відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (бронювання) для військовозобов’язаних та резервістів;

    9) військове звання;

    10) військово-облікова спеціальність (для військовозобов’язаних та резервістів СБУ — код профілю підготовки і напрям службової та оперативно-службової діяльності);

    11) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

    12) відомості про виконання військового обов’язку;

    13) відомості про військовий облік;

    14) відомості щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції;

    15) дата і час формування військово-облікового документа в електронній формі.

    QR-код військово-облікового документа в електронній формі є формою військово-облікового документа в електронній формі у вигляді двовимірного штрихкоду, що містить відомості про зазначений військовообліковий документ, які за допомогою відповідних технічних засобів можна відтворити у формі, придатній для зчитування, зокрема у візуальній.

    Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду та не може використовуватися без нього.

    9. Військово-обліковий документ в електронній формі та військовообліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

    Військово-обліковий документ в електронній формі та військовообліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу (пункт 9 Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559.)

    10. Відомості про сформований військово-обліковий документ в електронній формі відображаються у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    У 2023 навчальному році питання вступу без військово-облікового документа вирішувалося Листом Міністерства освіти і науки України № 1/5528-23 від 20 квітня 2023 року.

    Мабуть і в цьому році буде якийсь лист МОН України щодо того, що вважати військово-обліковими документами.

    Також можуть виписати штраф 17 тисяч за порушення правил військового обілку та неперебування на обліку в ТЦК з 17 років.

    Треба більш детально аналізувати ситуацію та думати як діяти менш болісно для Вас.

    З повагою, юрист Ярослав Турчин

    Корнійчук Євген Іванович
    14%

    Доброго дня, надаю відповіді на ваші запитання:

    Підскажіть будь ласка чоловік планує вступати в коледж в липні , але не має військово квитка і прописного

    Потрібен військовий квиток

    Якщо вам немає 25 років, ви раніше не служили, та не маєте військової кафедри, вам статус призивник на строкову службу, у період військового стану, призов на строкову службу не проводиться. Тому у такому випадку ви не підлягаєте мобілізації. Якщо ви старше 25 років, тоді вам треба оформити військовий квиток.

    Має невеликі проблеми зі здоров’ям , був у судинного хірурга , робили узі , є показання на видалення вениЯк краще отримати військовий квиток і відстрочку для реабілітації на місяці 2? Спочатку робити операцію і після йти у військкомат на отримання військового квитка та відстрочки ( потрібно хоча б 2 місяці відстрочки ) Чи йти писати заяву на отримання військового квитка і проходити влк , просити додатково пройти судинного хірурга чи флеболога щоб підтвердили діагноз і просити дати відстрочку на операцію і реабілітацію(Є сумнів чи дадуть робити операцію , чи скажуть це не смертельно - варикоз 2 стадія , лікар сказав є показання на операцію по узі , Але ситуація зовсім не критична )

    Якщо ви старше 25 років, ви повинні отримати військовий квиток. Для цього треба пройти ВЛК, Надання тимчасової не придастності це повноваження ТЦК. Краще візьміть напрвлення на операцію, з яким йдіть до ТЦК, для проходження ВЛК, а також беріть з собою всі ваші медичні документи.

    Стаття 42

    Включено: хвороби артерій, артеріол та капілярів I70-I79 (атеросклероз аорти, ниркової артерії, артерій кінцівок, генералізований атеросклероз; стеноз або аневризма, розширення або розшарування аорти та інших артерій; стенозуючий атеросклероз брахіоцефальних артерій; емболія і тромбоз аорти та інших артерій; хвороби периферичних судин (синдром Рейно, облітеруючий тромбангіїт)); набутий артеріовенозний свищ, спадкова гемолітична телеангіектазія, непухлинний невус; хвороби вен, лімфатичних судин та вузлів I80-I89 (флебіт, тромбофлебіт, тромбоз ворітної вени, емболія та тромбоз інших вен; варикозне розширення вен нижніх кінцівок; варикозне розширення вен стравоходу, мошонки, яєчка, тазу, постфлебітичний синдром; неспецифічний лімфаденіт, наслідки хірургічних втручань)

    а) зі значними та помірними порушеннями кровообігу та функцій

    Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) з незначними порушеннями кровообігу та функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень кровообігу та функцій

    Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

    Стаття 42: за наявності показань громадянам та військовослужбовцям пропонується хірургічне лікування. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.

    1) до пункту «а» належать:

    артеріальні та артеріовенозні аневризми магістральних та периферичних судин незалежно від ступеню порушення кровообігу;

    оклюзія та стеноз більше 75 % брахіоцефальних артерій, що підтверджено об’єктивними методами дослідження;

    стеноз 55 % і більше брахіоцефальних артерій відносно здорової ділянки артерії з наявністю гіпоехогенної нестабільної бляшки, виразкоутворення атеросклеротичної бляшки, наявністю в анамнезі транзиторних ішемічних атак або гострих порушень мозкового кровообігу;

    облітеруючий атеросклероз, ендартеріїт, тромбангіїт та аортоартеріїт з помірним та значним порушенням кровообігу кінцівок (тяжка переміжна кульгавість до 200 м, біль спокою та гангренозно-некротична стадія), що відповідає ІІБ, ІІІА, ІІІБ та IV стадіям ішемії нижніх кінцівок за модифікованою клінічною класифікацією Fontaine (Second European Consensus Document, 1991);

    атеросклероз черевного відділу аорти з частковою або повною облітерацією просвіту її вісцеральних гілок, ниркових артерій, здухвинних артерій з різкими порушеннями функцій органів та дистального кровообігу;

    постромботична хвороба нижньої, верхньої порожнистої та ворітної вени незалежно від ступеню порушення кровообігу;

    посттромботична і варикозна хвороба нижніх кінцівок, індуративно-виразкова форма з хронічною венозною недостатністю C4-C6 (згідно Міжнародної клінічної класифікації СЕАР від 2004 року з доповненнями F. Lurie та M. Passman 2020 року, а саме недостатність клапанів глибоких, підшкірних та комунікантних вен з наявністю постійного набряку, гіперпігментації, екземи та витончення шкіри, індурації, дерматиту, активних виразок та виразок, що загоїлись);

    наявність імплантованого кава-фільтра;

    слоновість III-IV ступеня;

    наслідки реконструктивних операцій на великих магістральних судинах (висхідна, грудна та черевна аорта, здухвинні (клубові) артерії, гілки дуги аорти, ворітна або порожниста вена) з приводу захворювань та поранень незалежно від ступеню порушення кровообігу;

    втрата кінцівки внаслідок поранень та захворювань магістральних та периферичних судин;

    наслідки реконструктивних операцій на периферичних судинах (стегнова, підколінна артерія та вена, задня та передня артерії гомілки та глибокі вени гомілки, пахвинна, плечова артерія та вена, променева та ліктьова артерія, глибокі вени передпліччя) за наявності вираженого та помірного порушення кровообігу і при прогресуючому перебігу захворювання.

    2) до пункту «б» належать:

    стеноз до 55 % брахіоцефальних артерій відносно здорової ділянки артерії з наявністю гіперехогенної стабільної бляшки;

    поранення та атеросклероз брахіоцефальних артерій без, та з незначним порушенням кровообігу;

    облітеруючий ендартеріїт, тромбангіїт, аортоартеріїт і атеросклероз судин нижніх кінцівок I-II А стадії (переміжна кульгавість, яка виникає на відстані більше 200 м) згідно модифікованої клінічної класифікації Fontaine (Second European Consensus Document, 1991), з незначним та без порушення кровообігу;

    варикозна хвороба нижніх кінцівок з ознаками венозної недостатності, з незначним та без порушення кровообігу, що відповідають C1-C3 (згідно Міжнародної клінічної класифікації СЕАР від 2004 року з доповненнями F. Lurie та M. Passman 2020 року, а саме набряклість стоп та гомілок, яка зникає повністю за час нічного відпочинку, свербіння, телеангіоектазії та ратикулярні вени);

    слоновість I-II ступеня;

    варикозне розширення вен сім’яного канатика I-II стадії;

    наслідки реконструктивних операцій на периферичних судинах з приводу поранень та захворювань (стегнова, підколінна артерія та вена, задня та передня артерії гомілки та глибокі вени гомілки, пахвинна, плечова артерія та вена, променева та ліктьова артерія, глибокі вени передпліччя) за відсутності або наявності незначного порушення кровообігу і без прогресуючого перебігу захворювання.

    Діагноз захворювань та наслідків пошкоджень судин повинен відображати стадію процесу та ступінь функціональних порушень. Постанова приймається після клінічного обстеження з застосуванням методів, що дають об’єктивні показники (ультразвукове дуплексне ангіосканування судин, реовазографія з нітрогліцериновою пробою, ангіо-, флебо-, лімфографією, МСКТ-ангіографією тощо).

    Ультразвукове дуплексне ангіосканування судин має виконуватись з визначенням таких показників, як тип та швидкість кровотоку в артерії, вимірювання діаметру просвіту артерії при її стенозі, визначення кісточково-плечового індексу, визначення спроможності клапанного апарату глибоких та поверхневих вен з визначенням тривалості рефлюксу та ступеню реканалізації при тромбозі.

    На скільки взагалі реально отримати відстрочку після мініфлебектомії (вирізанні вени)?

    Все буде залежати, від епікризу та виписки вашого лікаря. питання дуже складне, якщо вам більше 25 років, якщо меньше не має жодного приводу до хвилювання!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України