Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 червня 2024, питання №112113

Як знятись з обіку інваліду 3 групи

Доброго дня, отримав 3 групу інвалідності на підставі злоякісного новоутворення в щитовидній залозі (с73), залоза видалена хірургічно. Яка процедура зняття з військового обліку, чи потрібно проходити ВЛК або можна принести копії документів (оригінали залишились в МСЕК) та написати заяву про зняття?
Дякую

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Як особа з інвалідністю Ви маєте право на відстрочку. Щодо виключення з військового обліку, то для цього Вам потрібно пройти ВЛК. Саме остання комасія приймає рішення щодо статусу придатності до проходження військової служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Отримання інвалідності ІІІ групи не означає автоматичне виключення з військового обліку. Вас не можуть мобілізувати за чинним Законом, але військовозобов'язаним Ви залишаєтесь.

    Виключення з військового обліку за станом здоров'я можливо лише на підставі висновку ВЛК


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України