Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Громадянство, 11 червня 2024, питання №112143 650₴

Возз'єднання сім'ї, політичний притулок

Доброго дня, допоможіть правильно оформити посвідку на проживання в Україні або громадянство для мого чоловіка, якого на даний момент хочуть видворити з України.
Ситуація наступна, з чоловіком ми познайомились у 2017 в Україні де він перебував легально, працівники міграційної служби вчасно не віддали паспорт що спричинило порушення легітимності перебування в Україні та неможливості продовження тичасової посвідки, після чого його депортували. Згодом ми з чоловіком одружились в Білорусії в червні 2019р. І переїхали в Україну серпень 2019 вже по моїй фамілії. Після чого ми подали документи на возз'єднання сім'ї, працівники міграційної служби нам відмовили та подали в суд за незаконне переміщення кордону. За рішенням м суду чоловіка осудили на 1 рік умовно з відміткою 2 рази в місяць у відділі пробації. По завершенню пробації міграційна служба виставила рішення щодо залишення України. Знову хотіли подати заяву на возз'єднання сім'ї, нам відмовили взагалі у прийнятті такої заяви. Допоможіть зберегти сім'ю.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович
    33.4%

    Доброго дня.

    Нормативно визначені процедури «примусове повернення» та «примусове видворення» належать до системи адміністративно-правових заходів, спрямованих на примушування іноземців та осіб без громадянства покинути територію України.

    Примусове повернення іноземців до країни походження чи третьої країни здійснюється на підставі рішення органу Державної міграційної служби України, органу Служби безпеки України або органу охорони державного кордону про примусове повернення чи примусове видворення на підставі винесеної за позовом цих органів/підрозділів постанови адміністративного суду про примусове видворення (ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» - далі Закону, п. 4 Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців і осіб без громадянства).

    Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону підставами для прийняття рішення про примусове повернення іноземців до країни походження або третьої країни є:

    дії, що порушують законодавство України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства;

    дії, що суперечать інтересам забезпечення національної безпеки України чи охорони громадського порядку;

    якщо це необхідно для охорони здоров’я, захисту прав і законних інтересів громадян України;

    затримання іноземців та осіб без громадянства органами охорони державного кордону у межах контрольованих прикордонних районів під час спроби або після незаконного перетинання державного кордону України.

    Рішення про примусове повернення з України іноземця або особи без громадянства готується у двох примірниках, один з яких видається іноземцю, стосовно якого воно прийнято, а інший залишається в органі, який його прийняв (п. 1 параграфу ІІ Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства – далі Інструкції).

    У такому рішенні обов’язково зазначається підстави його прийняття, строк, протягом якого іноземець або особа без громадянства повинні виїхати з України, який не повинен перевищувати 30 днів з дня прийняття рішення, порядок оскарження та наслідки невиконання.

    Про підстави прийняття такого рішення протягом 24 годин інформують прокурора за територіальністю.

    Рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства може супроводжуватися забороною щодо подальшого в’їзду в Україну строком на три роки. Строк заборони щодо подальшого в’їзду в Україну обчислюється з дня винесення такого рішення, а у паспортному документі іноземця проставляється відмітка про заборону в’їзду.

    Окрім цього, начальником територіального органу, територіального підрозділу ДМС України та органу СБ України, яким прийнято рішення, надсилається відповідний запит до Головного центру обробки спеціальної інформації Держприкордонслужби України (далі – ДПСУ). Інформація на виконання такого запиту, про перетинання іноземцем державного кордону на виїзд з України, надається у місячний строк після його отримання.

    Іноземець або особа без громадянства зобов'язані самостійно залишити територію України у строк, зазначений у рішенні про примусове повернення (ч. 5 ст. ст. 26 Закону). При цьому в паспортному документі іноземця або особи без громадянства скасовується віза і вилучаються документи, що підтверджують законні підстави перебування в Україні та проставляється відповідний штамп.

    Невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення про примусове повернення у встановлений строк може бути підставою для звернення до суду з позовом про примусове видворення.
    Законом передбачена можливість оскарження до суду рішення про примусове повернення.
    Отже, примусове видворення іноземців до країни походження чи третьої країни здійснюється лише на підставі рішення суду про примусове видворення з України іноземця та особи без громадянства (ст. 30 Закону), винесеної за позовом органу ДМС України, органу СБ України або органу охорони державного кордону.

    Адміністративні справи щодо примусового видворення суд розглядає за обов’язкової участі сторін у десятиденний строк з дня подання позовної заяви.

    Апеляційні скарги можуть бути подані в суд апеляційної інстанції у десятиденний строк з дня їх проголошення.

    Суд апеляційної інстанції розглядає справу у десятиденний строк після закінчення строку на апеляційне оскарження з повідомленням учасників справи.

    За подання до суду позовних заяв та апеляційних скарг в таких справах судовий збір не сплачується.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.4%

    Доброго дня, Оксана!

    Ситуація не проста, і, звичайно, перш за все, хотілося б бачити вирок суду, як також рішення ДМС щодо залишення Вашим чоловіком України, тобто депортації.

    Разом з цим виникає ціла низка питань, дотичних до згаданих документів:

    Як сталося так, що чоловіку не повернули вчасно паспорт, і чому бездіяльність ДМС не була ним вчасно оскаржена?

    Чи був у чоловіка адвокат, і які заходи він вживав, аби запобігти таким жорстким наслідкам?

    Чому чоловік був засуджений саме за незаконне переміщення кордону?

    Після одруження з Вами чоловік мав право звернутись до ДМС з проханням отримання посвідки на проживання в Україні чи навіть українського гролмадянства. Чи він робив такі спроби?

    Після відповідей на ці питання буде простіше проаналізувати Вашу ситуацію з чоловіком та подумати, як краще з неї вийти.

    Тепер щодо деяких питань отримання посвідки на проживання в Україні...

    Порядком оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 №322 не передбачено “Продовження строку дії посвідки на тимчасове проживання”. Відповідно до пункту 19 Порядку оформлення посвідки на тимчасове проживання у разі закінчення строку дії посвідки документи для її обміну можуть бути подані не пізніше ніж за 15 робочих днів до дати закінчення строку її дії.

    Отримувачі послуги:

    Іноземці або особи без громадянства, які на законних підставах тимчасово перебувають на території України та які:

    досягли 16-річного віку або не досягли 16-річного віку, але самостійно прибули в Україну з метою навчання, — на підставі заяв-анкет, поданих ними особисто;

    не досягли 16-річного віку або визнані обмежено дієздатними чи недієздатними, — на підставі заяв-анкет осіб, зазначених у частинах другій — тринадцятій статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, до яких вони прибули з метою возз’єднання сім’ї

    Підстави для отримання послуги

    Відповідно до статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” посвідка на тимчасове проживання видається:

    іноземцям або особам без громадянства, які відповідно до закону прибули в Україну для працевлаштування або укладення гіг-контракту;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну для участі в реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, зареєстрованих у встановленому порядку;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну з метою проповідування релігійних віровчень, виконання релігійних обрядів чи провадження іншої канонічної діяльності за запрошенням релігійних організацій та погодженням з державним органом, який здійснив реєстрацію відповідної релігійної організації;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну для участі в діяльності філій, відділень, представництв та інших структурних осередків іноземних неурядових організацій, зареєстрованих у встановленому порядку;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну для роботи у представництвах іноземних суб’єктів господарювання в Україні, зареєстрованих у встановленому порядку;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну для провадження культурної, наукової, освітньої діяльності на підставах і в порядку, встановлених міжнародними договорами України або спеціальними програмами, а також для іноземців або осіб без громадянства, які прибули в Україну з метою участі в міжнародних та регіональних волонтерських програмах чи участі в діяльності організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів відповідно до Закону України “Про волонтерську діяльність”, інформація про які розміщена на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації;

    іноземцям або особам без громадянства, які є засновниками та/або учасниками, та/або бенефіціарними власниками (контролерами) юридичної особи, зареєстрованої в Україні, та розмір частки власності яких або іноземної юридичної особи, бенефіціаром (контролером) якої такі іноземці або особи без громадянства є, у статутному капіталі української юридичної особи становить не менше 100 тис. євро за офіційним валютним курсом, установленим Національним банком на дату внесення іноземної інвестиції;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну з метою навчання;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, які є громадянами України, або які під час перебування на законних підставах на території України у випадках, зазначених у частинах третій — тринадцятій статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, уклали шлюб з громадянами України;

    іноземцям або особам без громадянства, які прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, зазначеними у частинах другій — тринадцятій статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”;

    іноземцям або особам без громадянства, які звільнені з пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, на підставі рішення суду про скасування рішення про їх затримання або примусове видворення за межі України чи яких до завершення граничного строку перебування у таких пунктах не було примусово видворено за межі України з причин відсутності проїзного документа, транспортного сполучення з країною їх походження або з інших причин, незалежних від таких осіб;

    іноземцям та особам без громадянства, які надавали інструкторську (стрілецьку, тактичну, медичну, радіотехнічну, вибухотехнічну та іншу) допомогу підрозділам Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, залученим до проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо у районах її проведення, та/або залученим до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи безпосередньо у районах їх проведення, або добровольчим формуванням, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та спільно з вищезазначеними підрозділами брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, а також які брали участь у виконанні бойових або службових завдань антитерористичної операції та/або заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях спільно із вищезазначеними підрозділами та добровольчими формуванням;

    особам, яких визнано особами без громадянства в порядку, встановленому Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

    Як отримати послугу

    зібрати необхідні документи;

    звернутися до територіального органу ДМС або центру державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС або центру надання адміністративних послуг за місцем проживання іноземця або особи без громадянства*;

    подати необхідні документи;

    отримати посвідку на тимчасове проживання.

    * ПРИМІТКА! Центри державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС та центри надання адміністративних послуг приймають документи для оформлення та обміну посвідок на тимчасове проживання по мірі забезпечення відповідними матеріально-технічними можливостями.

    Подача заяви

    Іноземці або особи без громадянства, які досягли 16-річного віку або не досягли 16-річного віку, але самостійно прибули в Україну з метою навчання, подають заяви-анкети особисто.

    Необхідні документи

    Для оформлення посвідки на тимчасове проживання іноземець або особа без громадянства, подають:

    паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, з візою типу D, якщо інше не передбачено законодавством і міжнародними договорами України (після пред’явлення повертається, копія додається), крім наступних випадків: іноземці та особи без громадянства, які зазначені в частині двадцятій статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, для отримання посвідки можуть подавати паспортний документ, строк дії якого закінчився чи який підлягає обміну, у разі, коли за отриманням нового документа особа зобов’язана звернутися до органів державної влади країни громадянської належності або країни попереднього постійного проживання, якщо така країна вчинила акт агресії проти України або не визнає територіальну цілісність та суверенітет України, або відмовляється визнавати протиправність посягань на територіальну цілісність та суверенітет України, зокрема, голосувала проти Резолюції Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй “Про територіальну цілісність України” від 27 березня 2014 р. № 68/262

    документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (у разі подання документів законним представником) (оригінали документів після пред’явлення повертаються, копії подаються);

    переклад на українську мову сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними, засвідчений у встановленому законодавством порядку;

    дійсний поліс медичного страхування на весь строк дії посвідки та його копія;

    документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, або документ про звільнення від його сплати (оригінал після пред’явлення повертається, копія подається);

    Крім вказаних документів, залежно від мети перебування іноземці та особи без громадянства додатково подають наступні документи:

    Для оформлення посвідки на тимчасове проживання іноземець або особа без громадянства, які прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, які є громадянами України, або які під час перебування на законних підставах на території України у випадках, зазначених у частинах третій — тринадцятій статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, уклали шлюб з громадянами України:

    документ, що підтверджує факт перебування у шлюбі з громадянином України. Оригінал документа повертається іноземцеві або особі без громадянства, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів і дати;

    паспорт громадянина України, з яким іноземець перебуває у шлюбі, який подається особисто громадянином України. Оригінал документа повертається громадянину України, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів і дати.

    Якщо шлюб між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства укладено за межами України відповідно до права іноземної держави, дійсність такого шлюбу визначається згідно із Законом України “Про міжнародне приватне право”

    Підстави для відмови у наданні послуги

    Територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС відмовляє іноземцю або особі без громадянства в оформленні або видачі посвідки, у разі, коли:

    іноземець або особа без громадянства мають посвідку чи посвідку на постійне проживання (крім випадків обміну посвідки), посвідчення біженця чи посвідчення особи, якій надано додатковий захист, які є дійсними на день звернення;

    іноземець або особа без громадянства перебувають на території України з порушенням встановленого строку перебування або щодо них діє невиконане рішення уповноваженого державного органу про примусове повернення, примусове видворення або заборону в’їзду;

    дані, отримані з баз даних Реєстру, картотек, не підтверджують надану іноземцем або особою без громадянства інформацію;

    встановлено належність особи до громадянства України;

    за видачею посвідки звернувся законний представник, який не має документально підтверджених повноважень для її отримання;

    іноземцем або особою без громадянства подано не в повному обсязі або з порушенням строків, визначених пунктами 17-19 цього Порядку, документи та інформацію, необхідні для оформлення і видачі посвідки;

    отримано від Національної поліції, СБУ, іншого державного органу інформацію про те, що дії іноземця або особи без громадянства загрожують національній безпеці, громадському порядку, здоров’ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, що проживають в Україні, чи іноземець або особа без громадянства вчинили злочин проти миру, воєнний злочин або злочин проти людяності, як їх визначено в міжнародному праві, або розшукуються у зв’язку з учиненням діяння, що відповідно до законів України визнається тяжким злочином;

    паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, підроблений, зіпсований чи не відповідає встановленому зразку, чи належить іншій особі, чи строк його дії закінчився;

    встановлено факт подання іноземцем або особою без громадянства завідомо неправдивих відомостей або підроблених документів;

    виявлено факти невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення суду чи державних органів, уповноважених накладати адміністративні стягнення, або вони мають інші майнові зобов’язання перед державою, фізичними або юридичними особами, включаючи ті, що пов’язані з попереднім видворенням за межі України, у тому числі після закінчення строку заборони подальшого в’їзду в Україну;

    в інших випадках, передбачених законом.

    Строк звернення до ДМС України та відповідальність у разі його порушення

    Документи для оформлення посвідки подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування в Україні.

    У разі виникнення обставин (подій), у зв’язку з якими посвідка підлягає обміну (крім закінчення строку її дії), документи для її обміну подаються протягом одного місяця з дати виникнення таких обставин (подій).

    У разі коли у зв’язку із зміною прізвища та (або) власного імені чи по батькові, встановленням розбіжностей у записах необхідно обміняти паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, документи для обміну посвідки подаються не пізніше ніж через місяць після отримання нового паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства.

    У разі закінчення строку дії посвідки документи для її обміну можуть бути подані не пізніше ніж за 15 робочих днів до дати закінчення строку її дії. У такому випадку посвідка, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нової посвідки.

    Акти законодавства, що регулюють питання видачи посвідки на проживання:

    Закон України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”

    Закон України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”

    Постанова КМУ від 02.11.2016 №770 “Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції”

    Постанова КМУ від 25.04.2018 №322 “Про затвердження зразка, технічного опису бланка та Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання”

    Декрет Кабінету міністрів України «Про державне мито» від 21.01.93 N 7-93

    ВИСНОВОК:

    Ще раз хочу повторити: ситуація у Вас дуже непроста, але не безнадійна. З ДМС можна судится, але і це необов'язково!

    Чи знаєте Ви, що в Україні саме в таких випадках допомогають деякі знані міжнародні організації, такі, як, наприклад, "Право на захист", яка працює під егідою Верховного комісара ООН з прав людини. "Право на захист", доречи, також надає своїх адвокатів для захисту таких осіб, як Ваш чоловік. Я декілька разів звертався до них з приводу своїх клієнтів, і вони дійсно допомогали.

    Як би там не було, якщо у Вас немає досвідченого у таких питаннях адвоката, зараз самий час ним обзавестись.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович
    33.2%

    Доброго дня, у вас не мають право не приймати вашу заяву. Відправляйте її поштою, у такому випадку, вам обов'язково повинні надати відповідь, після чого ви зможете звернутись до суду.

    Стаття 5. Вимоги до звернення

    {Стаття 5 в редакції Закону № 577-VIII від 02.07.2015 набирає чинності з 28.10.2015, крім частини третьої, яка набирає чинності з 28.08.2015 - див. пункт 1 розділу II Закону № 577-VIII від 02.07.2015}

    Звернення адресуються органам державної влади і органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, об’єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.

    Звернення може бути подано окремою особою (індивідуальне) або групою осіб (колективне).

    Особливою формою колективного звернення громадян до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування є електронна петиція, яка подається та розглядається в порядку, передбаченому статтею 23-1 цього Закону.

    Звернення може бути усним чи письмовим.

    Усне звернення викладається громадянином на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку через визначені контактні центри, телефонні "гарячі лінії" та записується (реєструється) посадовою особою.

    Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

    У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування кваліфікованого електронного підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

    {Частина сьома статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2801-IX від 01.12.2022}

    Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, передбачених частиною першою статті 7 цього Закону.

    Звернення про надання безоплатної правничої допомоги розглядаються в порядку, встановленому Законом України "Про безоплатну правничу допомогу".

    {Частина дев'ята статті 5 в редакції Закону № 3022-IX від 10.04.2023}

    {Стаття 5 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5477-VI від 06.11.2012; в редакції Закону № 577-VIII від 02.07.2015}

    Хто може оформити посвідку на підставі возз’єднання сім’ї?

    Посвідка на тимчасове проживання на підставі возз’єднання сім’ї видається:

    1) Чоловікові або дружині;

    2) неповнолітнім дітям;

    3) недієздатним батькам.

    Як оформити посвідку на проживання?

    Документи на оформлення посвідки на проживання необхідно подати не пізніше ніж за 25 днів до закінчення терміну дії візи (15 робочих днів). При цьому подаються вони до органів Міграційної служби України особисто. Якщо документи подано та оформлене правильно, виготовлення посвідки становить 15 робочих днів з дати прийняття подання.

    Необхідні документи

    Для оформлення посвідки на проживання на підставі возз'єднання сім’ї необхідно мати:

    – оригінал паспортного документа;

    поліс медичного страхування;

    – документи, що підтверджують родинні зв'язки з членом сім'ї, у якого оформлена тимчасова посвідка на проживання;

    – документ, який підтверджує те, що приймаюча особа має достатні матеріальні ресурси, аби утримувати членів сім’ї;

    – посвідка на тимчасове проживання того, до когоїде така особа.

    Кому можуть відмовити у наданні послуги та за яких причин?

    Перелік причин для відмови у наданні адміністративної послуги зазначено на порталі diia.gov.ua. Так, іноземцю можуть відмовити у видачі посвідки на проживання, якщо:

    1) Іноземець або особа без громадянства мають посвідку чи посвідку на постійне проживання, посвідчення біженця чи посвідчення особи, якій надано додатковий захист, які є дійсними на день звернення;

    2) іноземець або особа без громадянства перебувають на території України з порушенням встановленого строку перебування

    3) дані, отримані з баз даних Реєстру, картотек, не підтверджують надану іноземцем або особою без громадянства інформацію;

    4) встановлено належність особи до громадянства України;

    5) за видачею посвідки звернувся законний представник, який не має документально підтверджених повноважень для її отримання;

    6) іноземцем або особою без громадянства подано не в повному обсязі або з порушенням строків необхідні для оформлення і видачі посвідки;

    7) особа несе загрозу національній безпеці, громадському порядку, здоров'ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, що проживають в Україні;

    8) паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, підроблений, зіпсований чи не відповідає встановленому зразку, чи належить іншій особі, чи строк його дії закінчився;

    9) встановлено факт подання іноземцем або особою без громадянства завідома неправдивих відомостей або підроблених документів;

    11) в інших випадках, передбачених законом.

    Зауважимо, що рішення про відмову у видачі документа може бути оскаржено особою в адміністративному порядку або до суду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України