Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 червня 2024, питання №112247

Чи буде у студента відстрочка

Доброго дня.Чи матиме право на відстрочку студент, котрому 20років, який раніше вже навчався на бакалавра, але був відрахований у 2023р та вступив повторно у 2023 р на перший курс.Де в довідці Додаток 5 вказано (Ні, порушено, але єдиний закінчений заклад це заклад загальної освіти). Як йому правильно оновити дані. Чи потрібно поновлюватися у попередньому ВНЗ, щоб не було порушень.

Відповіді юристів (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 13 днів тому

    Юрист, м. Вінниця, 6 років досвіду

    Доброго дня.

    Закон надає право на відстрочку особам, які отримують освіту яка є вищою за ту, що в них є.

    Тому виходячи із буквального тлумачення, оскільки студент не отримав ступінь освіти бакалавр, то він має право на відстрочку.

    Проте завжди можуть бути моменти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марія!

    Відповідно до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" чоловік має право на відстрочку, якщо здобуває рівень освіти вищий за раніше здобутий. Проте, позиція МОН інша, і в роз'ясненнях з приводу формування довідки з ЄДЕБО заначено, що студент у такому випадку матиме запис у довідці "Так, не порушує" тільки у разі поновлення у ВНЗ, а не повторного вступу.

    Але ж питання до Вас: який військов-обліковий документ має чоловік?

    З повагою, адовокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України