Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 15 червня 2024, питання №112564 340₴

Чи можливо видалити дані з «АРМОР»

Доброго дня! Склалася ситуація, що потрапив до АРМОРУ. На даний момент маю 25 повних років, повісток не отримував, не підписував. Розумію, що це у зв’язку з тим, що зменшився мобілізаційний вік, попав туди ,грубо кажучи, автоматично, повинен поміняти приписне на військовий квиток або тимчасове посвідчення.
Питання перше: чи можливо виключити мої дані з бази АРМОР, щоб я міг спокійно пересуватися по місту?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Дмитро!

    Питання перше: чи можливо виключити мої дані з бази АРМОР, щоб я міг спокійно пересуватися по місту?

    Закон України "Про Національну поліцію" (Відомості Верховної Ради України, 2015 р., № 40-41, ст. 379 із наступними змінами):

    Стаття 24:

    "5. За зверненням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів Служби безпеки України або розвідувальних органів України органи та підрозділи, що входять до системи поліції, беруть участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також здійснюють адміністративне затримання та доставлення до цих центрів та органів призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

    Отже, Вам потібно подати запит до поліції про надання інформації, чи перебуваєте Ви у розшуку та чи надсилався до них лист від ТЦК.

    Отримавши відповідь, необхідно направити запит в ТЦК про причини скерування такого листа й поставити питання про його відкликання, якщо законих підстав для його скерування не було.

    У разі відповіді від ТЦК про скерування листа без законних на те підстав, останню необхідно направити до поліції для видалення Ваших даних з бази "Армор".

    Інший варіант - це явка одразу до ТЦК.

    Яке Ваше друге питання?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клієнт 10 днів тому

      Якщо направляти ці запити самостійно-треба чекати як мінімум 30 днів, а через адвокатський запит це робиться швидше. Вірно? І чи берете ви в роботу такі запити

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Якщо направляти ці запити самостійно-треба чекати як мінімум 30 днів, а через адвокатський запит це робиться швидше. Вірно?

        Звернення громадян розглядаються у продовж 30 днів.

        Адвокатський запит упродовж 5 днів. У разі якщо адвокатський запит стосується надання значного обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду адвокатського запиту може бути продовжено до двадцяти робочих днів з обґрунтуванням причин такого продовження, про що адвокату письмово повідомляється не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання адвокатського запиту.

        І чи берете ви в роботу такі запити

        Так, я адвокат.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України