Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 16 червня 2024, питання №112601

Чи можна подати заяву на відстрочку не маючи військово-облікового документа?

Добрий день! Якщо у мене немає військово-облікового документа (насправді його забрало ТЦК, але довести це я не можу), я стою на обліку, і хочу подати заяву про відстрочку, то чи правомірно мені відмовляють в оформлені відстрочки? Аргументують це тим, що спочатку я маю відновити військово-обліковий квиток. А для того, щоб його відновити, мені треба пройти ВЛК. Я ж не хочу проходити ВЛК, бо згідно постанови 560 маю право це не робити.
Але мені кажуть, що це право дійсно є, але лише для тих, хто подає заяву на відсточку, а я не можу подати, оскільки не маю військово-облікового документу, тому для мене пункт постанови 560, щодо ВЛК, почне діяти лише коли я отримаю військово-обліковий документ. Виходить порядок наступний, спочатку ВЛК, далі військово-обліковий документ, а далі прийом заяви на відстрочку (і можливість не проходити ВЛК). Чому я не можу одночасно подати і на відстрочку (відповідно відмовитись від ВЛК), і подати заяву на відновлення військово-облікового документа?

Відповіді юристів (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Надайте дві заяви:

    1. На відновлення ВОД.

    2. Заява на відстрочку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    Законодавством не визначено, що Ви не маєте права подати одночасно дві заяви. Проте, ВЛК Вам все одно прийдеться пройти, оскільки у ВОД повинна бути зазначена Ваша ступінь придатності до проходження служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України