Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 17 червня 2024, питання №112664

Может ли ТЦК наложить штраф по ст. 210

Я с 18.05.22 оформил статус ВПО, но в 7-ми дневный срок не стал на учет в ТЦК по новому месту жительства. У меня есть законные основания на отсрочку(ребенок с инвалидностью). Смогут ли ТЦК наложить штраф по ст. 210, 210-1? Если я правильно понимаю то срок давности по ст.38 ч.7 вышел. Что указывать в протоколе, если ТЦК все таки будет его составлять, для его обжалования?

Відповіді юристів (4)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    У Вас триваюче порушення військового обліку.

    • Константин Клієнт 9 днів тому

      Так, але ж там написано "а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначених у частині сьомій цієї статті,"

      ч.7 Адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Ваше ще не виявлено та триває.

    • Константин Клієнт 9 днів тому

      там написано "не пізніше одного року з дня його вчинення."

      Я ж його вчинив більше 2 років тому, коли не зявився до ТЦК після 7 днів?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України