Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

ДТП, транспортне право, 17 червня 2024, питання №112667

Страхова не покрила сумму збитків

Я винен в дтп. Сплатив франшизу і моя страхова виплатила відшкодування по дтп страховій постраждалого. Але з вирохуванням зносу, тобто сумма меньше за реальну вартість ремонту. Зараз страхова потерпілого вимагає з мене різницю сумми для оплати ремонту. Чи законно це, і чи не має моя страхова покривати всі збитки, якщо сумма страхового покриття не перевищена? Чи всі страхові мають таку практику, і чи не слід міняти страхову? Дякую.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Костянтине!

    Виплати страхової компанії по ДТП залежать від виду та ціни страхування.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Костянтин Клієнт 9 днів тому

    У мене звичайний поліс цивільної відповідальності, у потерпілої сторони каско

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Страхова компанія та М(Т)СБУ відповідно до законодавства мають право звернутись до учасників ДТП з регресним позовом. Пред'явлення регресного позову до особи, учасника ДТП здійснюється з метою стягнення з нього коштів на користь страхової компанії.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Якщо Ви є винуватцем ДТП, то слід звернути увагу на те, що існує можливість зменшення розміру регресних вимог. Згідно чинного законодавства розмір відшкодування, яке підлягає виплаті особою, винною у заподіянні шкоди, може бути зменшено за умови наявності вини потерпілого та її ступеня, а також враховуючи матеріальне становище особи, винної у заподіянні шкоди.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України