Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 22 червня 2024, питання №113174

Відстрочка від мобілізації студенту

Доброго дня.
Питання на рахунок відстрочки від мобілізації на період навчання і довідки ЄДЕБО.
Мені 23 роки, на даний момент навчаюся в медичному університеті на лікаря ( вступав на основі диплому молодшого спеціаліста одразу на 2-й курс, державне замовлення). Пішов в університеті і взяв довідку з ЄДЕБО, але там пише "Ні, порушив"(тобто порушив послідовність).
В довідці зазначено тільки навчальні заклади - школа, коледж(2 рази, бо останній рік навчання, коледж перейменували чи реорганізували).

Так ось, в 2020 я закінчив коледж, пішов працювати медиком в ЕМД і вступив на бакалавра на спеціальність "реабілітація" ( на основі диплому молодшого спеціаліста, платна форма), проте в 2 семестрі (2021 рік) мене відрахували, бо я пропусків багато мав.
Тобто зараз я маю тільки дві освіти - шкільну і молодшого спеціаліста, і здобуваю третю - магістратуру.
В 2023 я подав документи в медичний університет на Магістра(на скорочений курс, по диплому з коледжу), пройшов, звільнився з роботи і поїхав вчитися. А зараз виходить така ситуація, що я щось порушую, але в роз'ясненнях до алгоритмів цієї довідки, я не знайшов пояснень по свому випадку. Підкажіть щось будь ласка.

І до слова, я маю тимчасове посвідчення військовозобов'язаного(обмежено-придатного). Мене мають право мобілізувати до 25 років?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    Тільки дане пояснення підходить під Ваше. Як варіант відрахування з бакалавратури при формуванні довідки було розцінено, як здобутий рівень освіти бакалавра.

    Крім зазначеного, порушенням послідовності є поточне навчання за ОС магістра (на основі ПЗСО/НРК5) за наявності диплома бакалавра. Наприклад: здобувач освіти у 2021 році здобув диплом бакалавра, а у 2023 році вступив для здобуття ОС магістра на основі ПЗСО. У Довідці буде зазначено «Ні, порушує».

    Щодо мобілізації, то Ви підлягаєте останній, оскільки є військовозобов'язанним.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України