Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 червня 2024, питання №113247 500₴

Критерії зору для служби

Доброго дня. Збираюся подавати документи на службу в СБУ. Які критерії висуваються до кандидатів по зору?

Відповіді юристів (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Медичний огляд в СБУ кандидатів на військову службу до СБУ, у тому числі військовозобов’язаних, які призначаються для укомплектування підрозділів, органів, закладів СБУ до штатів воєнного часу в особливий період із проходженням військової служби в СБУ за призовом під час мобілізації, на особливий період або за призовом осіб офіцерського складу, проводиться у порядку, визначеному наказом Центрального управління Служби безпеки України від 03 січня 2019 року № 2/ДСК (далі - наказ № 2), з метою:

    1) визначення придатності за станом здоров’я до:

    • військової служби в СБУ та служби у військовому резерві СБУ;
    • навчання у навчальних закладах;

    2) встановлення медичних протипоказань щодо проживання за кордоном у членів сімей співробітників-військовослужбовців, які направляються у відрядження за кордон;

    3) встановлення причинного зв’язку захворювання, поранення (травми, контузії або каліцтва) з проходженням військової служби або виконанням обов’язків військової служби.

    На жаль, даний НАКАЗ № 2 має режим доступу - для службового користування і у відкритому виді інформації про нього немає.

    Можете відправити письмовий запит до СБУ із проханням надати відповідну інформацію. Відповідь повинні отримати протягом 5 днів.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Владиславе!

    На Ваше питання неможливо надати відповідь, оскільки немає доступу у публічному просторі до Наказу Центрального управління Служби безпеки України від 03 січня 2019 року № 2/ДСК відповідно до якого визначається придатність кандидатів на військову службу в Службі безпеки України.

    Відповідно до Наказу СБУ "Про затвердження Інструкції про організацію медичного огляду кандидатів на військову службу в Службі безпеки України, навчання у вищих військових навчальних закладах Служби безпеки України та військових навчальних підрозділах Служби безпеки України закладів вищої освіти, членів сімей співробітників-військовослужбовців, які направляються у відрядження за кордон, та осіб, звільнених з військової служби у Службі безпеки України":

    1.1. Ця Інструкція визначає порядок організації у Службі безпеки України (далі - СБУ) медичного огляду військово-лікарськими комісіями (далі - ВЛК), створеними при закладах охорони здоров’я СБУ:

    1) кандидатів на військову службу до СБУ, у тому числі військовозобов’язаних, які призначаються для укомплектування підрозділів, органів, закладів СБУ до штатів воєнного часу в особливий період із проходженням військової служби в СБУ за призовом під час мобілізації, на особливий період або за призовом осіб офіцерського складу (далі -військовозобов’язані СБУ);

    2) кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах СБУ та військових навчальних підрозділах СБУ закладів вищої освіти (далі - навчальні заклади);

    3) осіб, які приймаються на службу у військовому резерві СБУ;

    4) членів сімей співробітників-військовослужбовців СБУ, які направляються у відрядження за кордон (далі - члени сімей співробітників-військовослужбовців);

    5) колишніх співробітників-військовослужбовців.

    1.2. Медичний огляд в СБУ категорій осіб, зазначених у пункті 1.1 цього розділу, проводиться у порядку, визначеному наказом Центрального управління Служби безпеки України від 03 січня 2019 року № 2/ДСК (далі - наказ № 2), з метою:

    1) визначення придатності за станом здоров’я до:

    військової служби в СБУ та служби у військовому резерві СБУ;

    навчання у навчальних закладах;

    2) встановлення медичних протипоказань щодо проживання за кордоном у членів сімей співробітників-військовослужбовців, які направляються у відрядження за кордон;

    3) встановлення причинного зв’язку захворювання, поранення (травми, контузії або каліцтва) з проходженням військової служби або виконанням обов’язків військової служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, але відповіді на це питання від юристів даної платформи Ви не отримаєте, адже документ, який регламентує процедуру проходження медичного огляду у системі СБУ, має засекречений режим.

    Я б Вам радив проаналізувати Ваші проблеми та порівняти їх з вимогами Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402. Якщо по вимогам Положення № 402 Ви пройдете, є шанси, що медичний огляд в систему СБУ пройдете.

    Якщо все таки по Положенню № 402 Ви гіпотетично претендуватимете на "обмежену" придатність або на непридатність - висновки відповідні і щодо СБУ.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA