Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 червня 2024, питання №113257 500₴

Питання про вручення повістки

Доброго дня! На днях збираюсь йти в ТЦК за місцем реєстрації оновлювати дані згідно нового закону про мобілізацію. Мені потрібно буде проходити заново ВЛК, так як маю на руках лише тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Маю на руках бронювання терміном до кінця серпня місяця. Питання: чи можуть мені після проходження комісії та отримання військово-облікового документу одразу разом із ним вручити і повісту на день коли в мене завершується термін дії бронювання? Чи вручають повістки в такій ситуації?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Чому Ви вирішили, що Вам прийдеться проходити ВЛК, оскільки Ви маєте тимчасове посвідчення? Ви були визнані обмежено придатним?

    Ваш військово-обліковий документ є чинним станом на зараз та не підлягає обов'язковій заміні.

    Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку":

    II. Прикінцеві та перехідні положення

    "1) під час дії Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 24 лютого 2022 року № 65/2022, затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 3 березня 2022 року № 2105-IX:

    12) військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності цим Законом, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у випадку (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа".

    Згідно із Постановою КМУ від 16.05.2024 року «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    55. Військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у разі (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа".

    Маю на руках бронювання терміном до кінця серпня місяця.

    Коли саме Ви отримали витяг з Мінекономіки? Якщо станом на 07.05.2024 року Ваше бронювання було дійсним, то останнє автоматично продовжено на три місяці.

    "Бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, продовжено на три місяці. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 4 червня 2024 року. Рішення Уряду стосується всіх відстрочок, наданих відповідно до Постанови №76. Продовження бронювання військовозобов’язані отримають автоматично, нових наказів щодо відповідних відстрочок Мінекономіки не видаватиме".

    Питання: чи можуть мені після проходження комісії та отримання військово-облікового документу одразу разом із ним вручити і повісту на день коли в мене завершується термін дії бронювання? Чи вручають повістки в такій ситуації?

    Так, таке можливо. Вам можуть вручити мобілізаційне розпорядження на наступний день після закінення відстрочки.

    Проте, як я і зазначав вище, питання до Вас - з якою метою Ви бажаєте змінити Ваш ВОД?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України