Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 24 червня 2024, питання №113311

Оновлення данних військовозабов'язанного.

Добрий день. Був на військовуму обліку в м. Києві у Дарницькому РВК. Прописаний і досі у Києві. Вже більше десяти років працюю і проживаю у м. Черкаси. 13.02.2023 був узятий на облік Черкаським ОМТЦК та СП. В квітні 2023 року пройшов ВЛК у Черкасах. Був визнаний обмежено придатним за ст. 38в, 23б, 41в, 64б. 19.04.2023, згідно наказу МОУ №684 від 20.12.2017 ст. 23 був знятий з обліку. Чи треба мені оновлювати свої данні в ТЦК і повторно проходити ВЛК. І якщо так, то де саме, у Черкасах чи у Києві?

Відповіді юристів (4)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 3 дні тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день!

    Дуже дивний наказ. Раніше на нього не натрапляв.

    Якщо виходити з букви закону (Наказу), то Ви зняті з обліку, а не виключені. Отже є військовозобов'язаним, а отже зобов'язані оновити дані та протягом 9 місяців з 18.05.24 пройти ВЛК, якщо Вам видадуть повістку на ВЛК.

    Місце оновлення даних не важливо. Можете оновити в найближчому ЦНАПі.

    • Андрій Клієнт 3 дні тому

      Дякую за відповідь.

      • Прокопець Олександр Васильович
        Прокопець Олександр Васильович 3 дні тому

        Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

        Звертайтесь! І все ж краще гляньте уважно, що саме у Вас в ВОД написано чи чкий штамп стоїть? Знятий чи виключений з обліку?

    Андрій Клієнт 3 дні тому

    Все уважно роздивився. Написано знято з обліку. А ось і сам наказ:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0073-18#n1

    Мене визнали за рішенням ВЛК за станом здоров’я непридатними в мирний час, обмежено придатними у воєнний час через хвороби нервової системи, та їх наслідки. Якось так.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України