Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 26 червня 2024, питання №113487 340₴

Проблема переоформление машины

Не могу переоформить машину.
Есть генеральная доверенность на отце.
При попытке переоформить машину в мрэо сказали следующее, на владельце висят (виконавчі провадження), переоформить не можем.
Через время попробовал с владельцем машины переоформить машину через Дію.
Еще через время так же попробовал через Дію переоформить, владелец сказал что все оплатил и придоставил скриншот с Дія. По итогу всю процедуры купли продаже мы прошли я оплатил, но по итогу в переоформление отказали.
Какая может быть причина отказа переоформления

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Денисе!

    Власник авто зв'язувався з виконавцем, надава останньому квитанцію про сплату боргу? Можливо останній ще не закрив провадження й воно досі присутнє у реєстрі боржників? Чи було накладено арешт на авто?

    Сплата заборгованості в повному обсязі є підставою для закінчення виконавчого провадження. Як наслідок знімаються всі арешти та заборони відносно коштів та майна боржника, а також припиняються звернення стягнення на доходи та інші заходи примусового впливу, а виконавчий документ надсилається разом із постановою про закінчення виконавчого провадження до суду або іншого органу (посадовій особі), який його видав.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богданов Микита
    Богданов Микита 2 дні тому

    Юрист, м. Одеса, 10 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрый день. Если владелец авто должник по исполнительному производству, то переоформить авто не получится. Так же исполнитель может вынести постановление о розыске авто должника. Необходимо закрыть исполнительное производство, что бы сняли арест с имущества и убрали из реестра должников.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Скоріш за все на авто накладений арешт - в такому випадку переоформити його на себе не зможете.

    Якщо в сервісному центрі МВС сказали, що на власника авто відкриті виконавчі провадження - відповідно він перебуває у Єдиному реєстрі боржників https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

    І поки він не погасить свою заборгованість та не закриє виконавчі провадження - авто буде числитись під арештом.

    Перевірте авто на в Реєстрі обтяжень рухомого майна https://opendatabot.ua/open/drorm

    Якщо у Вас є дані, то перевірте виконавчі провадження власника авто - https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 2 дні тому

    Юрист, м. Харків, 16 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    ЗДРАВСТВУЙТЕ, ДЕНИС!

    Проблема всё та же. Наличие в базе ограничения на авто.

    Оплата долга по исполнительной службе - не говорит об автоматическом закрытии исполнительного производства или производств (если они на исполнении у разных исполнителей) и снятии ограничений с авто.

    Очень часто даже при закрытых исполнительных производствах висят ограничения, потому что исполнитель забыл его снять.

    Нужно "пинать" судебного исполнителя (судебных исполнителей), чтоб сняли арест с авто.

    МРЭО (ТСЦ МВД) не видят оплаты. Они видят по базе запрет исполнителя.

    Автоматически такой запрет (в отличии от счетов в банках) не ставится и не снимается.

    Нужно вынесение постановления об этом.

    ВЫВОД - нужно писать заявление (заявления) по исполнительным производствам - об их закрытии и снятии ограничений с имущества.

    После этого, как ТСЦ МВД увидит снятие арестов - переоформление должно пройти без проблем.

    К сожалению более детально сказать ничего не могу. Может потребовать в МРЭО (ТСЦ МВД) письменный отказ, чтоб понимать основания?

    С уважением, юрист Ярослав Турчин (г. Гамбург, Германия)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    І після закриття виконавчого провадження також не вийшло переоформити автомобіль? Дуже дивно, треба розбиратися, можливо залишилися невирішені питання з ВП. Інколи буває, що після закриття ВП потрібно певний час зачекати, допоки інформація оновиться. Інколи сам державний виконавець не оновлює відповідну інформацію. Загалом треба розбиратися.

    З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Можливий алгоритм дій:

    1. Необхідно звернутись із запитом до Державної виконавчої служби стосовно надання інформації щодо наявності відкритих або закінчених виконавчих проваджень.

    2. На підставі отриманої інформації скласти клопотання до державного виконавця або керівника відділу Державної виконавчої служби з вимогою зняти існуючі поза межами будь-якого виконавчого провадження арешти, накладені на майно (авто).

    3. У межах законодавчо встановленого строку з моменту отримання Державною виконавчою службою вказаного клопотання звернутись до суду, який видав виконавчий документ, зі скаргою на дії (бездіяльність) державного виконавця та просити зобов'язати державного виконавця зняти арешт з майна (авто).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України