Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 28 червня 2024, питання №113685

Щодо отримання акта про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) (додаток 8 до постанови № 560.

Відповідно до пункту 61 постанови № 560 для отримання відстрочки по пунктам 9, 13, 14 частини першої статті 23 Закону про мобілізацію необхідно у числі іншого отримати акт про встановлення факту здійснення особою догляду (додаток 8). За змістом пункту 61 постанови спочатку подаються відповідні документи до ТЦК, який перевіряє надані документи і потім передає їх керівнику виконавчого органу місцевого самоврядування. Військовозобов'язаний після подання документів до ТЦК подає також заяву на ім'я керівника виконавчого органу для встановлення факту здійснення догляду і подальшого отримання акту про встановлення факту здійснення особою догляду.
На практиці ТЦК документи до виконкому не завжди направляє. Військовозобов'язаний звертається до виконкому із заявою для встановлення факту здійснення догляду, а виконком пояснює, що таку заяву може прийняти тільки після отримання документів із ТЦК.
Що роботи?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олександре!

    Звертатись із заявою до ТЦК разом із заявою від родича, якого Ви утримуєте або ж за яким здійснюєте догляд.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України