Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 08 липня 2024, питання №114569

Чи можна оскаржити довідку ЄДЕБО, або змінити її статус?

Здобував освіту декілька років тому на заочній формі навчання, був відрахований з університету на першому курсі.
Цього року я перепоступив на денну форму навчання і у меня в довідці від ЄДЕБО пише що: порушує.

Ситуація наступна: Поновитись в старому університеті не можна, тому що: поновлення можливе з другого курсу, а я не був переведений на нього, та і заочна форма навчання мені не давала ніяких привілеїв для відстрочки від призову.
Навіть якщо я би заново перепоступив в свій старий університет тільки на денну форму навчання, у мене в довідці писало що теж порушує, замкнутий круг.
Це можна якось оскаржити?
І що робити в такій ситуації?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Довідку ЄДЕБО можна оскаржити до суду. Відповідачем в цьому випадку буде МОН, оскільки воно є розпорядником цього електронного ресурсу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України