Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 01 серпня 2024, питання №116817

Питання Військового обліку особи с ТОТ

Вітаю! Таке питання якщо особа ( чоловік 25 -60 років) який не перебуває на військовому обліку і має прописку на тимчасово окупованій території виїхав на підконтрольну Україні території.
І не отримував довідку ВПО та не реєстрував нову адресу проживання. ( тобто в нього зареєстрований місце проживання на окупованій території )
Чи можуть його поставити на військовий облік? ( без його згоди)
Чи можуть його мобілізувати?
Адже Він не має відношення до жодного ТЦК на підконтрольній Україні территорії

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    Чи можуть його поставити на військовий облік? ( без його згоди).

    Звичайно можуть. Військовозобов'язаний повинен перебувати на обліку в ТЦК. Отже, при першій зустрічі з групою оповіщення він у кращому випадку отримає повістку.

    Чи можуть його мобілізувати?

    Можуть, якщо чоловік немє права на відстрочку. Взяття на облік в ТЦК наразі не є проблемою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Денис Клієнт місяць тому

    Дуже ДЯКУЮ за відповідь! Так , але в ТЦК першим ділом у чоловіка з тот питають довідку ВПО. Коли в ТЦК сказав що її немає типу ще не робив отримав відповідь зробиш приходь.

    Я так розумію Вони посилаються на те що чоловік з ТОТ повинен на протязі 7 днів після того як приїхав на нове місце проживання повинен зареєструвати своє фактичне місце проживання/перебування.

    Поки Він цього не зробив вони не мають повноважень на нього.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Так, але це теорія, а не практика. На облік ставлять громадян, які не маають місця прописки, це наразі не проблема. Коли чоловік потрапить до "бусу" його швидко поставлять на облік, проведуть ВЛК та видадуть МБ. Все відбувається за один день.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024