Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 06 серпня 2024, питання №117117 350₴

Пригон автомобіля за кордону ,повернення коштів

Пригнали автомобіль із за кордону, обіцяли при купівлі що авто обійдеться із ремонтом до 9000$ на саме авто ,доставку та розмитнення віддав 7500$ ,казали що вкладусь в суму ремонту 1500-2000$(є скріни підтвердження в месенджері від представника компанії) зараз відправили список запчастин та ремонту на більше ніж 6000$ чи можу я повернути кошти за автомобіль та відмовитись від ремонту ?

Відповіді юристів (5)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Перед пригоном авто Ви повинні були підписати офіційний договір, у якому докладно розписані всі умови співробітництва – від купівлі до отримання, а також задокументовані права та обов'язки сторін.

    Тому для того щоб, відповісти на Ваше питання потрібно спочатку проаналізувати даний договір.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Максим Клієнт місяць тому

      ось договір

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Максиме!

    Для того, аби повернути кошти за авто Вам потрібно розірвати договір із компанією, з якою Ви укладали останній.

    Для того, аби розуміти чи маєте Ви на це право потрібно аналізувати договір.

    Як правило, укладений договір припиняється його виконанням:

    • При цьому договір має виконуватися відповідно до умов, узгоджених при його укладенні.
    • Стабільність договірних зобов'язань забезпечується, зокрема, положенням чинного цивільного законодавства, відповідно до якого, якщо після укладення договору прийнятий акт цивільного законодавства, який встановлює інші правила регулювання договірних відносин, ніж ті, що існували в момент укладення конкретного договору, умови укладеного договору, як правило, зберігають силу. Іншими словами, сторонам, які уклали договір, не потрібно змінювати його умови відповідно до положень нового акта цивільного законодавства. На практиці іноді виникають обставини, які викликають необхідність корегування (зміни) умов існуючого договору або взагалі дострокового його припинення.

    Зміна умов договору або розірвання договору може розглядатися, як:

    • правовий наслідок порушення однією із сторін договірного зобов'язання (ст. 611 Цивільного кодексу України);
    • етап розвитку договірного зобов'язання (ст. 651 Цивільного кодексу України).

    Згідно зі ст. 651 Цивільного кодексу України зміна або розірвання договору можуть здійснюватися:

    1. за згодою сторін;
    2. за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом;
    3. у разі односторонньої відмови від договору, якщо право на таку відмову встановлено договором або законом.

    Однією із підстав зміни або розірвання договору є істотна зміна обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору. Істотною вважається така зміна обставин, якщо вони змінилися настільки, що, якби сторони могли це передбачити, вони не уклали б договір або уклали б його на інших умовах. За цієї підстави договір може бути змінений або розірваний за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті зобов'язання.

    Якщо сторони не досягли згоди щодо приведення договору у відповідність з обставинами, які істотно змінились, або щодо його розірвання, договір може бути розірваний за рішенням суду на вимогу заінтересованої сторони за наявності одночасно таких умов:

    • у момент укладення договору сторони виходили з того, що така зміна обставин не настане;
    • зміна обставин зумовлена причинами, які заінтересована сторона не могла усунути після їх виникнення при всій турботливості та обачності, які від неї вимагалися;
    • виконання договору порушило б співвідношення майнових інтересів сторін і позбавило б заінтересовану сторону того, на що вона розраховувала при укладенні договору;
    • із суті договору або звичаїв ділового обороту не випливає, що ризик зміни обставин несе заінтересована сторона.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Середницький Євгеній Вікторович

    Вітаю, Ваша ситуація досить складна, але є кілька кроків, які ви можете зробити, щоб вирішити цю проблему. Ось поради, які можуть допомогти:

    1. Перевірте контракт і умови угоди
    • Уважно прочитайте договір купівлі-продажу: Дізнайтесь, чи є у вас право на повернення автомобіля або компенсацію.
    • Зверніть увагу на гарантії: Якщо в договорі зазначено, що продавець гарантує певний стан автомобіля або максимальну вартість ремонту, це може бути підставою для претензії.
    2. Зберіть всі докази
    • Скріншоти з месенджера: Збережіть всі повідомлення, де представник компанії обіцяв, що витрати на ремонт не перевищать 1500-2000$.
    • Документи про доставку та розмитнення: Зберігайте всі документи, що підтверджують ваші витрати.
    3. Зверніться до компанії-продавця
    • Напишіть офіційний лист або електронну пошту: Офіційно зверніться до компанії з проханням пояснити, чому реальна вартість ремонту значно перевищує обіцяну.
    • Вимагайте виконання обіцянок: Запропонуйте їм виконати свої обіцянки щодо вартості ремонту або повернути гроші.
    4. Консультація з юристом
    • Зверніться до адвоката: Консультація з юристом, який спеціалізується на споживчому праві, може допомогти визначити, які у вас є правові можливості.
    5. Звернення до споживчих організацій
    • Захист прав споживачів: Ви можете звернутися до організації, яка захищає права споживачів, щоб отримати додаткову допомогу і підтримку.
    6. Можливе судове розглядання
    • Судовий позов: Якщо компанія відмовляється виконувати свої обіцянки, можливо, вам доведеться звернутися до суду для вирішення цього питання.
    Корнійчук Євген Іванович
    50%

    Доброго дня, надаю відповідь на ваше запитання:

    Пригнали автомобіль із за кордону, обіцяли при купівлі що авто обійдеться із ремонтом до 9000$ на саме авто ,доставку та розмитнення віддав 7500$ ,казали що вкладусь в суму ремонту 1500-2000$(є скріни підтвердження в месенджері від представника компанії) зараз відправили список запчастин та ремонту на більше ніж 6000$ чи можу я повернути кошти за автомобіль та відмовитись від ремонту ?

    Вас обманули. Нажаль договір не містить ні яких умов, за якими можно було повернути кошти. ВОни вам машину знайшли привезли і т.д.

    Усі розрахунки за цим Договором здійснюються в національній валюті України - гривні. 2.2. 3метою виконання умов даного Договору Комісіонером Комітент відповідно до виставленого Комісіонером рахунку здійснює оплату, що становить 0.00 грн., на розрахунковий рахунок Комісіонера, вказаний в Договорі, одразу з моменту укладення цього Договору. Підбір, огляд та бронювання Товару здійснюється тільки після оплати платежу. 2.3. По виграному лоту Комітент зобов’язується здійснити оплату вартості ставки та аукціонні збори на рахунок та у строки, визначені дилером. 2.4. 3 метою здійснення експедирування, вивантаження, підготовки транзитних транспортних документів та транспортування Товару в пункт доставки Товару - Україна, митний пост «Житомир», вул. Садова, 4 - Комітент зобовʼязується здійснювати попередню повну оплату з доставки Товару, вартість якої встановлюється третьою стороною (транспортною компанією). 2.5. За взаємною домовленістю Сторін оплата з доставки Товару, зазначена в п. 2.4 цього Договору, може бути здійснена Комісіонером з обовʼязковим відшкодуванням Комітентом Комісіонеру вартості такої доставки до моменту завантаження товару. 2.6. Для проведення декларування та розмитнення Товару з подальшим випуском для вільного обігу на митній території України до моменту прибуття Товару на територію України Комітент сплачує третій стороні визначену нею суму. 2.7. За взаємною домовленістю Сторін оплата за проведення декларування та розмитнення Товару, зазначена в п. 2.6 цього Договору, може бути здійснена Комісіонером зобовʼязковим відшкодуванням Комітентом Комісіонеру визначеної третьою стороною суми до моменту прибуття Товару на територію України. 2.8. За наявності домовленості, вказаної в п. 1.6, Комітент здійснює оплату відповідно до умов договору страхування. 2.9. За наявності домовленості, вказаної в п. 1.8, Комітент здійснює оплату відповідно до умов договору про надання юридичних послуг. Усі витрати, повʼязані з юридичним супроводом Комітента, в тому числі судові, поклалаються на комітента. 2.10. За наявності домовленості, вказаної в п. 1.9, сертифікація Товару та його реєстрація в сервісному центрі МВС оплачується Комітентом в порядку та на умовах, визначеному чинним законодавством України. 2.11. Якщо Комітент скасує дане ним Комісіонерові доручення в цілому або в частині після укладення Комісіонером відповідних угодіз третіми особами, то він зобовʼязаний сплатити Комісіонерові комісійну винагороду за зроблені ним до скасування доручення за цим Договором правочини, а також відшкодувати Комісіонерові понесені ним до скасування доручення витрати згідно даного Договору.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA