Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 12 вересня 2024, питання №119264

Питання про послідовність освіти

Здравствуйте. Такой вопрос:
В 2017 году закончил обучение и получил диплом бакалавра, и сразу же сдал вступительные экзамены на магистратуру, но учиться не пошел. Сейчас для получения отсрочки поступил на магистратуру. В выписке из ЕДБО есть пометка,что я был зачислен и тем же днем отчислен из магистратуры. Поэтому стал такой вопрос: что выдаст справка? Нарушаю ли я последовательность образования или нет?
Благодарю за ответ

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ілля!

    Якщо є інформація про Ваше відрахування, то, скорше за все, у довідці буде зазначено "Ні, порушує". Якщо Ви зараз вже вступили на магістратуру, то можете сформувати довідку та перевірити.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 6 днів тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Положення про такі ситуації містяться в Листі Міністерства освіти і науки України від 3 червня 2024 року "Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти". Відповідно до цього листа, здійснюється автоматична перевірка даних усіх записів про здобуття особою освіти, що містяться в ЄДЕБО, – якщо наявна інформація про навчання, рівень якого не нижче рівня поточного навчання, за яким формується Довідка, у згаданому вище полі зазначається «Ні, порушує», а якщо інформація відсутня – «Так, не порушує».

    В цьому листі містяться і наступні приклади. Здобувача освіти було зараховано 20.08.2023 для здобуття ОС бакалавра (з датою початку навчання 01.09.2023), після чого 22.08.2023 відраховано (тобтодо дати початку навчання, що, як правило, в ЄДЕБО заклад освіти здійснюєбезпосередньо у модулі «Накази про зарахування» розділу «Вступна кампанія»),а 15.09.2023 зараховано для здобуття ОС бакалавра за іншою заявою на вступ.У Довідці буде зазначено «Так, не порушує»;– здобувача освіти було зараховано для здобуття ОС бакалавра з датоюпочатку навчання 01.09.2023, після чого 10.09.2023 відраховано з причиною «Заневиконання вимог навчального плану та графіка навчального процесу (післязарахування не приступили до занять протягом 10 днів)», а 15.09.2023 зарахованодля здобуття ОС бакалавра за іншою спеціальністю. У Довідці буде зазначено«Так, не порушує».


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024