Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 20 вересня 2024, питання №119750

Витяг з ЄДБО. Право на відсрочку. Навчання в закладах вищої освіти

Добрий день. в 2016 році, закінчивши коледж, вступив в університет на бакалавра, ні разу не був на заняттях, але по документах які є в університеті, я провчився там рік( хоча ні разу не був там), і відрахований( Тобто диплом я там не отримав). В цьому році вступив в університет на бакалавра, отримавши довідку в університеті для військомату, побачив що заначено "ні, порушено". Підкажіть, як можна вирішити цю проблему?

Відповіді юристів (2)

    Лисак Ангеліна
    Лисак Ангеліна 6 днів тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Доброго дня, на жаль, швидкого вирішення тут немає. Як варіант, Ви можете отримати відмову від ТЦК у відстрочці і оскаржувати її в суді, але це не зупиняє процес Вашого призову за мобілізацією.

    Поки існують роз'яснення МОН щодо формування довідки, відповідно до яких Ви порушуєте послідовність здообуття освіти, ТЦК не надасть Вам відстрочку.

    З роз'ясненнями МОН можна ознайомитися тут https://mon.gov.ua/npa/pro-osoblyvosti-formuvannia...

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Цю проблему можна вирішити тільки шляхом подання позову до МОН.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA