Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 25 вересня 2024, питання №119975

Подан судовой иск по возмещению средств коллекторской компании

В Дию пришел иск судебный ,от некой Европейской компании по возвращению долгов. Уже два суда перекидывают это дело друг другу в связи с нарушением несоблюдения правил территориальной юрисдикции,так же ни единого раза на прямую компания не связывалась со мной ни в электронном,ни в каком виде. Насчитали сумму в 46.000 грн и направили в суд по месту прописки .
Связаться с ними по сей день невозможно.
Кто и кому продал кредит,так же не известно,и что за кредит.

Відповіді юристів (6)

    Чутчев Олег Олексійович

    Евгения, если подали в суд - значит есть в деле документы, с которыми вы можете ознакомиться. В них они ссылаются на доказательства своей претензии. Вы можете обратиться в суд, в котором рассматривается дело. Также можете зарегистрироваться в системе Электронный суд и там ознакомиться с документами. Тогда будете понимать что за кредит, кто истец и почему так насчитали.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    Вам обов'язково потрібно написати відзив на позовну заяву. Не ігноруйте справу - в протилежному випадку позов 100% задовольнять. Виконавчий лист направлять на виконання в виконавчу. Виконавча перше що зробить - це заблокує картки.

    В будь-якому випадку, якщо є судова справа, змінити суму стягнення (виграти чи частково виграти справу) ви можете лише шляхом написання відзиву по справі.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Я бачу ваше звернення, але ви не вказали номер телефону чи імейл.

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Саме з такою назвою не знайшов компаній, але є «Європейська агенція з повернення боргів», яка скоріш за все і є Позивачем.

    По суті, звичайна колекторська компанія, яка займається стягненням боргів.

    Тобто, скоріш за все був кредит або в банку, або мікрокредит МФО, але якщо Ви не знаєте про те, можливо хтось скористався Вашим паспортом і отримав кредит.

    Звісно ігнорувати ситуацію не потрібно.

    Найбільш простий варіант, це зареєструватись в електронному суді і ознайомитись з матеріалами справи.

    Реєстація через електронний підпис, нічого складного.

    Звісно, існує вірогідність, що в ел суді ще не буде справи, оскільки її передають з суду до суду. Тоді дочекайтесь повідомлення про надходження справи до суду за Вашою пропискою і можете ознайомитись безпосередньо в суді. Далі, в залежності від суті матеріалів справи, зрозумієте що далі робити.

    Оскільки сума невелика, скоріш за все це буде спрощене провадження без виклику сторін, а отже Ви зможете звернутись за допомогою до адвоката з будь-якої точки України.

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Я так розумію, мова йде про ЄВРОПЕЙСЬКА АГЕНЦІЯ З ПОВЕРНЕННЯ БОРГІВ.

    Потрібно бачити позовну заяву та інші матеріали справи.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 21 година тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю ! Зверніться до фахівця у галузі права, інакше отримаєте рішення суду, у якому усе буде гарно розписано.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA