Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 25 вересня 2024, питання №119982

Снятие с регистрации несовершеннолетних детей

Здравствуйте! Несколько лет тому назад я прописала сына с его несовершеннолетними детьми.Но по факту они проживали у невестки.Семья сына очень быстро выехала из Украины навсегда.
Может ли невестка приехать в Украину и выписать сына с детьми? Сын не может приехать,т.к.инвалид.Мне необходимо продать квартиру.Спасибо

Відповіді юристів (4)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Дітей можна виписати онлайн через ДІЮ:

    Задеклароване/зареєстроване місце проживання дитини віком до 14 років може бути знято за заявою одного з батьків, поданою в електронній формі з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

    Сина можете зняти ви в ЦНАПі, на наявності документів про право власності. Тільки у зв'язку з воєнним станом військовозобов'язаного чоловіка не випишуть.

    • Инна Клієнт день тому
      А после 14 лет через Дию нельзя снять с регистрации? Что в этом случае делать после 14 лет?
      • Мамай Ірина Євгеніївна

        Заява про зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) в електронній формі подається особою віком від 14 років особисто та засвідчується її електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

        • Инна Клієнт день тому

          спасибо за быстрый ответ


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA