Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Страхування, 27 вересня 2024, питання №120102

Отримання страхової виплати, якщо власник авто помер

Добрий день. Цікавить така ситуація, ми потерпіла сторона в ДТП, виплату хочуть відправити тільки на властина ТЗ, але власник вже помер , як бути в такій ситуації, щоб отримати виплату. Власник помер у 2010 році, коли оформлювали спадщину спадкоємець, машину просто не став переоформлювати, бо і по тех паспорту можна користуватись і автівка старенька, той хто в 2010 вступ в спадщину, також помер, і далі все своє майно за заповітом перейшло на нового спадкоємця. Автівкою користуємось давно, ще при житті було власником оформлено доручення на нас, також в докази користування є оформлені за різні роки договори страхування на особу яка користується автомобілем, страхова у виплаті відмовляє

Відповіді юристів (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Власником авто наразі повинен бути останній спадкоємець. Тому авто повинно бути оформлено на нього, а після того отримані страхові виплати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Вікторія Клієнт 21 день тому

      А якщо при оформленні спадщини авто просто не згадувалось ніде

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тоді є проблема. Спадкоємець повинен звернутись до нотаріуса, який видав йому свідоцтво про спадщину, і якщо той відмовить йому в в оформленні авто (а таке може бути), той повинен звернутись до суду.

        • Вікторія Клієнт 20 днів тому

          а наприклад якщо зробити виплату на майстерню, яка здійснюватиме ремонт ?

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Ви їздите на авто, яке зареєстровано на померлу особу?

    • Вікторія Клієнт 21 день тому

      Так, авто зареєстроване на померлу особу

      • Мамай Ірина Євгеніївна

        Заяву на виплату відшкодування пише власник авто або особа за довіреністю від власника. Водій авто до виплат відношення не має. Тому, на мою думку виплат не буде.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 20 днів тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю ! Залишається далеко сумнівною перспектива того, що хтось комусь щось виплатить. Пройшли усі строки давності з 2010 року, якби хотіли платити то вже виплатили б. Не оформлення спадкових прав не призупиняє і не перериває строк давності щодо виплат страхової.

    А сплив строків давності за практикою ЄСПЛ - це законна можливість уникнути відповідальності. ЗАКОННА !

    • Вікторія Клієнт 20 днів тому

      страховий випадок стався 3 дні тому ,

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 20 днів тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Мова йде про строк давності зобов*язань, які виникли між власником і страховою, інших законних власників або користувачів авто я не вбачаю.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України