Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 29 вересня 2024, питання №120286 340₴

Передача авто військовому

Чи може військовий передати іншому військовому авто , яке він купував і переганяв для себе через фонд

Відповіді юристів (4)

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ЯКЩО АВТО НА ФОНДІ, ТО ПЕРЕДАЧУ МОЖНА ЗРОБИТИ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ ФОНД.

    ЯКЩО, РОЗМИТНЮВАЛИ ВИ, ТО ПОРЯДОК ВІДЧУЖЕННЯ ТАКОГО АВТО ПОКИ НЕ ВРЕГУЛЬОВАНО ЗАКОНОДАВСТВОМ - ЗРОБІТЬ ДОВІРЕНІСТЬ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Авто, яке Вам передав БФ знаходиться на балансі останнього? Стоїть на тимчасовому обліку? Тобто було ввезено, як гуманітарна допомога із нульовим розмитненням? Якщо так, то Ви маєте право користування ним відповідно до акту прийому-передачі. Тому, питання передачі авто іншому військовому потрібно вирішувати через фонд, оскільки відбуватиметься зміна набувача.

    Якщо ж процедура ввезення авто і передачі його Вам відбувалась у інший спосіб, то потрібно мати від Вас більше інформації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Чи може військовий передати іншому військовому авто , яке він купував і переганяв для себе через фонд

    Авто було зареєстровано на військового чи воно продовжує перебувати на балансі фонду? Тут загалом не так багато варіантів:

    1. Авто зареєстровано на військовослужбовця. За таких умов він має право видати довіреність на право керування ТЗ іншому військовому, або взагалі відчужити (продати, подарувати). Загалом за такого варіанту військовослужбовець має право розпоряджатися ТЗ на власний розсуд.

    2. Якщо авто продовжує перебувати на балансі фонду, явно між фондом та військовим укладався Акт приймання-передачі, потрібно його аналізувати. Не виключено, що за таких умов все ж таки треба отримувати погодження фонду для передачі авто іншому військовослужбовцю..

    У будь-якому випадку, треба мати більше інформації.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Чи може військовий передати іншому військовому авто , яке він купував і переганяв для себе через фонд

    Може, але є певні нюанси.

    Для водіння чужого авто не обов'язково оформляти довіреність, достатньо мати лише свідоцтво про реєстрацію автомобіля (техпаспорт) та поліс страхування - ці документи є підставою для легітимного управління транспортним засобом.

    Крім того, якщо по техпаспорту авто на благодійному - то БФ уже може перереєструвати авто на Вас або на іншого військового. Ознайомтесь з матеріалом за посиланням https://hsc.gov.ua/2024/09/11/nova-protsedura-reye...

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України