Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 жовтня 2024, питання №120574

опікунство над сестрою

Доброго дня ,мені 19 років ,моїй молодшій сестрі 10.Вона зараз проживає в Чехії з своїм батьком ,але з мамою він не укладав шлюб .Моя мама важко хвора на лікуванні в Україні.Отчим пʼє і не виконує своїх батьківських обовʼязків,мама фізично не зможе забрати сестру зараз .Чи маю я таку можливість забрати її до себе в Німеччину,що мені для цього потрібно?

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Звертайтесь до органів опіки та піклування за місцем проживання дитини.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Софія!

    Складне питання, оскільки офіційними опікунами Вашої сестри є її батьки, тобто вітчим та матір. Отже, аби вирішувати питання щодо відібрання дитини у батька потрібно залучати органи опіки та піклування. Оскільки Ваша сестра та її батько знаходяться в Чехії, мати в Україні, а Ви у Німеччині - це взагалі проблематично вирішити.

    Однозначно потрібно залучати органи опіки та піклування. Як також необхідно звертатись у консульство України в Чехії, можливо, там нададуть відповідну допомогу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України