Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 06 жовтня 2024, питання №120626

перелом руки, дадуть відсрочку і на скільки?

підскажіть будь ласка, така ситуація місяць тому зламав руку з зміщенням, на даний момент рука зажила на половину з ограніченими двіженіями, на днях зняли гіпс, но в мене на 27 число є повістка в ТЦК, як правильно зробити щоб отримать відстрочку? боюсь що ВЛК може цей момент з рукой не визнать

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микола!

    Рішення про тимчасову непридатність знаходиться виключно в компетенції ВЛК. Все залежить від стану Вашого здоров'я на момент проходження ВЛК.

    Відповідно до пункту 3.10 глави 3 розділу II Наказу МОУ №402:

    У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк від 1 до 6 місяців залежно від захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва) та прогнозованої тривалості лікування. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Микола Клієнт 2 години тому

      Дякую Вам за відповідь, якщо в мене є ще підстави для відстрочки по догляду на не професійній основі за матір'ю, то я можу з'явитись по повістки і відмовитись від проходження влк на підставі що мені потрібно зібрать необхідні документи на відстпочку, а після подачі документів пройти влк?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        На жаль, ні, Микола, так це не працює. Якщо Ви маєте підставу для відстрочки, то повинні подати заяву із необхідними документами 27.08.2024 року.

        • Микола Клієнт 2 години тому

          В мене не виходить подать документи, бо 27 закінчуєця строк дії догляду і заново подать заявку на догляд я можу тільки з 01.09, сказали шо раніше не можна, і як мені променуть цей промижуток часу з ТЦК щоб встигнуть оформить догляд , та щей рука поломана, як правильно зробити в моєму випадку?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Аби уникнути штрафу за неявку до ТЦК на 27.10.2024 року - оформити лікарняний, проте, останній Вам буде потрібен на весь час, дпоки не вирішите проблеми із документами щодо відстрочки. Я би не робив ствку на тимчасову непридатність, оскільки до походу в ТЦК ще 20 днів, тож стан Вашого здоров'я скорше за все поправиться до того часу.

    23. Поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форми власності), визнаються:

    перешкода стихійного характеру, хвороба громадянина, воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;

    смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

    24. У разі неприбуття у строк, визначений у повістці, громадянин зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше ніж протягом трьох днів від визначених у повістці дати і часу прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ), повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ) або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує сім календарних днів.

    • Микола Клієнт година тому
      Оформити лікарняний можна любого виду чи обов'язково в перебуванні на койкі в больниці? Я так поняв це треба шось придумать з лікарняним
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Любий лікарняний. Головне оформити та повідомити про це ТЦК. Можна рекомендованим листом, укрпоштою.

        • Микола Клієнт година тому

          Дякую велике Вам за допомогу, подумаю над цим.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Микола! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України