Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 16 жовтня 2024, питання №121293

Як запобігти зупинці за помятину на авто, яка трапилась ще більше пів року тому?

Доброго дня.
У мене на авто вм'ятина на дверці водія. Яка з'явилась ще більше пів року тому у власному подвір'ї, так як авто покотилось, а дверка була відчинена і вдарила об інше моє авто.
Поліція вже декілька разів зупинила мене з підозрою про дтп. Як запобігти зупинці з такою причиною, якщо поки що коштів на ремонт дверці немає, а зупиняють за цією причиною кожного разу?

Відповіді юристів (1)

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович день тому

    Адвокат, м. Чернівці, 6 років досвіду

    Ніяк. Це привід вас зупинити.

    Згідно пункту 3 статті 35 ЗУ "Про національну поліцію" Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі: якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення.

    Поліція часто цим зловживає пунктом й враховуючи те, що інформація - це будь-які фактичні дані, то й саме візуальне спостереження поліцейськими можна за це враховувати.

    Тільки ремонт вас позбавить від цих зупинок.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України