Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 19 жовтня 2024, питання №121419

Чи достатньо доказів закриття протоколу адміністративне правопорушення стаття 130 КУпАП?

Заява про закриття провадження у справі

Я, Лапин Олег Володимирович, у відповідності до статті 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), а також статті 29 Конституції України, заявляю про свої зауваження та клопотання щодо закриття провадження у справі за адміністративним правопорушенням, передбаченим частиною 1 статті 130 КУпАП.
Висловлюю свої позиції, які обґрунтовані наступними фактами та посиланнями:
Відсутність доказів керування транспортним засобом. Відповідно до статті 130 КУпАП, адміністративна відповідальність може бути покладена лише на особу, яка була водієм транспортного засобу. У матеріалах справи не надано жодних належних, допустимих та достовірних доказів, що підтверджують факт мого керування автомобілем.

Порожній диск як доказ. Згідно зі статтею 251 КУпАП, обов’язок щодо збирання доказів покладається на особу, уповноважену на складання протоколів. Відсутність належних доказів у справі, зокрема порожній диск, свідчить про необґрунтованість обвинувачення, що порушує мої права відповідно до статті 3 Конституції України.

Відсутність відеодоказів.
У жодному з відеозаписів не зафіксовано, що я перебував у автомобілі або керував ним. Це ще раз підтверджує, що обвинувачення не має жодного фактичного підтвердження, що є порушенням моїх прав відповідно до статті 3 Конституції України.

Відмова у наданні направлення на проходження експертизи. Працівники поліції, що склали протокол, не надали мені направлення на проходження експертизи, що є грубим порушенням моїх прав, закріплених у статті 28 Конституції України. Я був готовий пройти експертизу, однак не отримав відповідного документа.
Відсутність домовленостей.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Ренкомендую Вам звернутись до адвоката у Києві, аби він мав можливість безпосередньо вивчити обставини справи та вжити необхідних заходів щодо Вашого захисту, включно із можливим оскарження протоколу..

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA